Aparatul dentar, aliatul tau la orice varsta!

Noile generatii de aparate dentare pot fi purtate la orice varsta cu rezultate excelente. Credeai ca nu se mai poate face nimic pentru dintii tai? Afla ca niciodata nu este prea tarziu pentru a avea o dantura frumoasa.
Noile generatii de aparate dentare pot fi purtate la orice varsta cu rezultate excelente. Credeai ca nu se mai poate face nimic pentru dintii tai? Afla ca niciodata nu este prea tarziu pentru a avea o dantura frumoasa.

Cand spunem aparat dentar, ne gandim cel mai adesea la copiii de scoala, cu ghiozdanelul in spate si cu o "sarma impletita" in jurul dintilor, care ii impiedica sa zambeasca si sa vorbeasca normal. Nu este o imagine tocmai placuta... Din aceasta cauza, teama de inconfort si mai ales de reactiile celor din jur i-a determinat pe multi copii sa se opuna cu inversunare aparatului dentar.

"Ma cam cuprinde groaza cand ma gandesc la aparatul dentar pe care urmeaza sa-l port...
Dar in acelasi timp, il astept si cu nerabdare, pentru ca stiu ca el e drumul meu spre o dantura cu care o sa ma mandresc mai tarziu", spune Cristina, o tanara de 14 ani.

Nu multi sunt cei care reusesc sa treaca peste aceasta teama. Si chiar daca regreta vremurile cand au avut ocazia sa indrepte greselile naturii, se gandesc ca acum deja este prea tarziu.

Din fericire, nu este adevarat. Aparatele ortodontice moderne au o rata mare de succes la orice varsta. Pentru ca in zilele noastre imaginea este extrem de importanta, tot mai multe persoane se gandesc sa apeleze la aparatele pentru indreptarea dintilor.


Desi exista aparate dentare foarte discrete sau chiar "invizibile", alegere depinde in mica masura de pacient. "Pacientii nu aleg. Medicul alege solutia terapeutica si cea mai buna solutie pentru pacient, in functie de situatia clinica a acestuia", ne spune medicul stomatolog Daniela Hurducas.

Este normal sa iti doresti dinti perfect drepti, in cel mai scurt timp posibil si fara ca nimeni sa observe ca porti aparat. Dar toate acestea, impreuna, sunt imposibile. Rabdarea este un element cheie.
Tratamentul cu aparatul dentar poate dura chiar si pana la doi ani, in functie de gravitatea problemei.

"Tratamentul dureaza in functie de starea clinica a pacientului. In cazul aparatelor dentare fixe poate dura in jur de 1-2 ani, iar in cazul celor mobile in jur de 1 an, 1 an si jumatate", aflam de la Dr. Daniela Hurducas.
 

Comentariile 1-50 din 54

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Casye pe 9 Apr 2015, 10:40
    aparat dentar

    Ayda, imi poti spune cat timp a trebuit sa porti aparatul?

    0
    0

  • mihaela pe 20 Ian 2014, 14:47
    dati-mi o parere

    buna am un baiat de 13 ani si are compresie de maxilar problema este ca doctorul mi-a spus ca are buza mica. ar trebui sa poarte aparat fix timp de 2 ani intrebarea mea este; daca aparatul isi face treaba ce se intampla cu buza ? nu ia forma dintilor ? nu ramane cu buza'' ranjita?'' va rog frumos sa imi spuneti si parerea dv va rog frumos o parere in plus nu strica niciodata va multumesc

    0
    0

  • Vasiliu Eleonora pe 6 Apr 2013, 23:13
    Aparate ortodontice la preturi foarte mici! ( Timisoara)

    Sunt medic rezident ortodont la facultatea de medicina dentara in Timisoara la noi se pun aparate dentare fixe si mobile la preturi foarte mici sub supravegherea Profesorilor. Pentru mai multe detalii: 0756077104 Dr Vasiliu Eleonora

    2
    0

  • Ionut pe 11 Mar 2013, 20:43
    ma poate ajuta si pe mine cineva?

    Am 16 ani, am dintii trepti dar sunt incalecati invers, adica cei de jos is astupa pe cei de sus. As putea sa imi pun aparat dentar acum ?

    2
    0

  • Ayda pe 26 Ian 2013, 15:00
    INCA CEVA

    Am uitat sa mentionez varsta.Am 21 de ani. Apartele dentare sunt eficiente la orice varsta. Daca va hotarati sa mergeti la facultatea de stomatologie Carol Davila Bucuresti, odata ce ajungeti in incinta, mergeti la etajul 2 , camera 4(pe hol foarte lung). Doctorita care m.a trateaza se numeste Filipescu Monica,este rezident, dar este foarte buna. Magazinul de la care am achizitionat aparatul se gaseste in zona Foiisorului de Foc, str Gen Salmen. Mergeti pe acesta strada drept inainte pana veti da de o vila unde scrie micut ,,Orto shop". Acolo vrti gasi si alte produse pentru ingrijirea danturii,periute speciale de dinti pentru cei care poarta apaarat,ate dentare ,paste....Pooop

    3
    0

  • Ayda pe 26 Ian 2013, 14:49
    APARAT DENTAR IEFTIN SI DE EFECT

    Buna tuturor! Un anunt foarte important pentru toti cei din Bucuresti. Puteti achizitiona aparat dentar, ambele arcade ci cu 700 RON!!!! Eu una asa am facut. Am mers la facultatea de stomatologie din Bucuresti, care se gaseste vis-a-vis de Politia Capitalei, pe calea Victoriei( strada pe care este amplasata facultatea se cheama Str Eforie), am platit o consultatie , 30 de lei, si m.au indrumat sa fac poze si radiografi care m.au costat vreo 200 RON. Mi s.a facut apoi un plan de tratament, mi.au luat amprenta dentara care m.a costat 35 de lei. Aparatul nu mi l.au pus pe ambele arcade deodata, ci separat, astfel ca mi.au colat(montat, lipit) pe arcada de sus in aprilie 2012, iar pe arcada de jos in 15 octombrie tot 2012(din vina mea, ca nu am fost cand trebuia, ei ar fi vrut sa imi puna la o diferenta de 2 luni de aprilie, deci nu va speriati ca s,ar putea sa vi se intample la fel, daca mergeti la timp si atunci cand vi se spune va fi ok) Colajul(montarea aparatului) va costa 200 ron , deci 400 ron ptr ambele arcade. Facand un calcul, m.a costat pe mine 1300RON absolut toate cheltuielile. Mai sunt apoi cei 60 de lei care trebuiesc platiti lunar la consultatie. Daca aveti ocazia sa va puneti nu ezitati nicio clipa, aveti sansa sa obtineti un zambet superb, dinti mai sanatosi cu posibilitati de imbolnavire foarte reduse datorita pozitiei drepte care permite o mai buna curatare. Eu de cand port, am capatat un zambet absolut fabulos( nu ma laud, asta aobserv in oglinda si mi.a spus si foarte multa lume), zambetul si gura s.a mai largit, acum chiar pot spune ca rad cu toti dintii, in plus nu mai am nici kiar asa de mult timp(mi s.a recomandat 18 luni de purtare). Nu imi pasa absolut deloc de parerile celorlati, m.am documentat foarte bine, o fac pentru mine,pentru sanatatea dintilor mei si totodata si pentru estetica lor. Doresc sa imi pastrez dintii daca se poate toata viata. Depuneti acum un minim de efort cat sunteti tineri pentru un un maxim de satisfactie de-a lungul intregii vieti. Va pooop, mult succes!!!!

    9
    0

  • david pe 20 Iul 2012, 18:13
    aparat dentar

    Buna..ma numesc david si va urma sa-mi pun aparat dentar...partea de sus este cam ridicata..sper ca aparatul dentar sa-mi fie de folos..am 11 ani..nu mi-e frica de ce ar spune lumea chiar de voi fi putin sasait..il voi purta cu o cauza nobila..degeaba rade lumea sa stiti..prosti sunt aia care rad...

    5
    0

  • dinu valentin pe 17 Mai 2012, 07:04
    de la ce varsta se poate pune un aparat dentar

    Buna ziua. Am si eu un baietel de 4 ani care are dintii de sus un pic mai in afara fata de cei de jos. Cand are gura inchisa, din profil buza de sus e un pic mai in fata si din cauza asta dintii de sus stau mai mult pe buza de jos. A mostenit maxilaru sotiei(mamei lui). De la ce varsta putem sa ii punem aparat dentar si de care? As vrea si eu un raspuns daca se poate pe adresa de mail mai sus mentionata. Multumesc frumos.

    3
    0

  • Alina pe 14 Ian 2012, 00:25
    aparat dentar fix

    buna.......am o problema sunt din buzau si trebuie sa port aparat dentar metalic fix .Am o nelamurire ortodontul la care am fost imi spune ca trebuie sa fac 2 extractii dentare( imi pun aparat pe partea de sus)deoarece maxilarul este prea mic si dintii mai mari .Ma costa 500 euro cu tot cu montare si activare ... doar aparatul pe partea de sus costa16.800.000 .....mi se pare foarte mult ...va rog cei care stiti in bz cabinete bune si preturi anuntati.ma.. ms :*

    10
    2

  • Adriana pe 4 Iul 2011, 19:03
    Recomandare

    Recomand cu caldura medicii de la Artex Dental, stiu sa lucreze, sunt corecti iar cabinetul este f curat si frumos amenajat. Am fost pana de curand pacienta lor, niste medici extraordinari si oameni grozavi. Au foarte multe tratamente pe care le pot aplica, vedeti si pe site. Eu i-am apreciat f mult . Daca va ganditi sa aveti parte in sfarsit de ceva bun pt dvs sau pt cineva apropiat, nu veti regreta alegerea. Multa sanatate!

    6
    1

  • adina pe 28 Iun 2011, 19:47
    buna

    as avea si eu o intrebare bunicul meu are nevoe de un aparat de inima kre sa-l ajute sa bata knd se opreste imi poate spune cnv cat costa un asemenea aparat

    1
    0

  • alexia pe 25 Feb 2011, 09:36
    pentru madalina din focsani

    Buna Madalina,si eu sunt din focsani si doresc sa imi pun un aparat dentar,imi spui si mie te rog la ce medic ai apelat?ms.

    6
    0

  • Lenuta pe 11 Dec 2010, 14:44
    aparat dentar

    buna! ma numesc Elena, am 17 ani si cu 2 zile in urma mi-am fixat aparat dentar fix. inca nu ma pot deprinde, imi vine sa-l scot. dar totusi sper sa fie bine si sa se indrepte dintii. in ianuarie imi pun si jos. de tot ma costa 900 euro. from Moldova

    1
    2

  • rdt pe 6 Oct 2010, 12:31
    aparat dentar

    Buna sunt din timisoara, imi trebuie aparat dentar si ma costa 1000 de euro, mi se pare umpic cam mult?as vrea sa stiu daca stie cineva un ortodont mai eftin in timisoara, mltumesc!

    4
    0

  • corina pe 2 Oct 2010, 01:14
    salut

    sal.am aproape 21 ani sint din kisinau....port aparat dentar fix ,fara o luna am 3 ,de la inceput plingeam de durere si imi parea ka e urit...dar mai tirziu mam deprins,,,akuma mai ka nu iash skoate....numi imaginez kum o sa arat fara braket...la noi kosta in jur de 700-800 euro...nu regret nici o klipa ka miam pus braket

    1
    0

  • ramona pe 6 Sep 2010, 13:19
    aparat dentar

    buna am 18 ani si vreau sa imi pun si eu un parat dentar pt k am dintii din fata putin strambi dar as vrea sa il port decat nopatea......ce credeti va avea vreun rezultat???

    1
    0

  • Saby pe 26 Iul 2010, 09:46
    buna

    am 13 ani (am trecut pe clasa a8-a) si sapt viitoare merg sa-mi pun aparat dentar fix.imi pun doar pe dintii de sus deoarece dentistul a spus ca cei de jos sunt drepti.cred ca colegii o sa rada de mine (la cat de imaturi sunt) dar abia astept sa imi vad dintii drepti :D. p.s sper totusi sa nu port aparatul dentar si cand sunt la liceu

    2
    0

  • kyky pe 25 Iul 2010, 17:50
    despre dantura mea

    buna! am si eu o problema:) evident legata de dintii mei. Atat incisivii laterali superiori cat si cei inferiori sunt putin dezordonati...asa ca sunt curioasa cam la ce pret estimati k m-ar putea costa un aparat fix. va multumesc mult :)

    1
    0

  • camelia pe 17 Iul 2010, 11:27
    aparat dentar

    am un baiat de 16 ani si are probleme cu estetica danturii. As vrea sa fac ceva in acest sens. Medicul stomatolog la care am fost in orasul in care locuim m-a informat ca ii trebuie 2 aparate (in valoare de 1000 ron). Din cate am aflat aparatele mobile nu sunt eficiente, iar cele fixe costa prea mult si nu-mi permit financiar. Ce ma sfatuiti sa fac? Pe la varsta de 8 ani a mai avut un aparat mobil pe care insa nu-l prea purta si l-a pierdut.

    3
    0

  • Madalina pe 5 Iun 2010, 14:14
    Aparat dentar fix

    si apropo alina,sa stii ca poti sa iti pui pe bracket ce culori vrei tu sunt asa ca niste cerculete mici,eu de ex am avut bleu cu albastru,gri argintiu,roz,roz cu bleu,face ce combinatii vrei tu le vei schimba in fiecare luna. eu mam obijnuit,nici nu-l simt in gura,cate odata uit de el.acum sincer imi parea rau dak nu imi puneam.

    1
    0

  • Madalina pe 5 Iun 2010, 14:09
    Aparat dentar fix

    Alina,de ce iti pui problema asta?ca o sa arate nasol si ingrazitor?.nu e deloc asa.asa ziceam si eu si sunt mai mica decat tine am 15 ani,eram mai incapatamnata si nu vroiam nici macar sa aud de apatat dentar,imi era teama ca toti vor rade de mine si ca se vor uita urat,dar dupa ce prietenii m-au convins sa mi-l pun,am descoperit ca e ceva minunat,face minuni,eu acum am 6 luni si deja am dintisorii drept sunt asa fe frumosi,inafara de unul pe care imi va pune bracket peste vreo luna dar si el o sa arate bine,cel mai bine e sa-ti pui aparat depinde de cum va decide doctorul si o sa vezi ca nu e asa cum crezi tu,toti sunt interesati sa vada,sa stie si ei cum e,eu am cologe in clasa care vor sa-si puna chiar dak nu au probleme,doar ca sa vada cum e si ca sa nu fie mai prejos decat mine,dar uite ca nu se poate.sfatul meu e sa nu asculti ce vorbeste lumea,atata timp cat acel lucru tie iti face un bine si cand te gandesti ca dupa un timp de purtat,o sa ai o dantura perfecta pentru toata viata.mult curaj:*

    2
    0

  • alintush pe 17 Mai 2010, 17:42
    :( Nu stiu ce sa fak....

    Sunt Alina din Chisinau,am 17 ani,in iunie voi implin 18 ani>>Problema mea e ka nu pot sa ma hotarask sa port aparat dentar fix.. ma ingrozeste situatia de a purta acesa aparat vizibil kare ma va arata oribil la infatisare!!!Va rog mult ajutati-ma!!!Ce sa fak?Am doar doi dinti de inainte de indreptat,ei sunt iesit in fata ka la un iepurash...Mai ales am auzit ka trebuie mult timp de purtat vreo 2 ani,.. p/u mine e prea mult timp si nici makar nu stiu la ce pret este la noi in Moldva...!Se poate in mai putin timp de purtat??Va rog ajutati-ma,sfatuiti-ma!! MultumesQ>>

    1
    0

  • Madalina pe 27 Mar 2010, 16:12
    Aparat dentar fix

    Buna,ma numesc Madalina, am 15 ani jumate si sunt din Vrancea,Focsani.Am aparat dentar fix,il port de nici 2 luni si deja am onoarea sa ma bucur de rezultatele pe care le ofera.Imi pare rau ca nu l.am acceptat mai de mica dar niciodata nu e prea tarziu,ma consider cea mai fecitita fiinta,nu credeam vreodata ca as putea sa remediez acesta problema cu dantura,dar prietenii m-au convins,m-au facut sa inteleg ca am sansa sa am o dantura perfecta,chiar daca eu eram incapatanata si nu vroiam aparat dentar.Acum am inteles cu adevarat cat de mult ma poate ajuta acest aparat dentar,le spun tuturor celor care le este teama de aparat,celor care au nevoie de el si nu-l accepta,nu va feriti niciodata sa purtati aparatul dentar,atata timp cate stiti ca va face un bine,este ceva extraordinar,aspectul nu este urat,mie chiar imi place,cand merg la control o data pe luna,imi schimb culoare,e un fel de jucarie pretentioasa,dar se merita din plin,imi creste inima cand ved rezultatele,nu imi pasa ce spun ceilalti,la inceput ma tot enervau ei...dar acum si-ar dori sa aiba si ei aparat dentar(cei care au nevoie).Nu va feriti sa purtati aparat dentar,este ceva foarte frumos.Parerea mea:*

    5
    0

  • eni pe 26 Mar 2010, 20:43
    sa nu treceti prin ce am trecut eu

    si mai tot timpul se rupea gumita. In plus de asta au inceput sa-mi clatine si 2 dinti :). Urmatorul pas, era "zabala". Cum nu a functionat treaba cu gumita, mi-a dat un alt aparat, pe care trebuia sa-l port noaptea, legat de fata. Nu puteam dormi decat pe spate, iar daca imi intorceam capul, ma durea bine de tot. M-am dus inapoi, urmatoare solutie, a fost sa-mi bata un cui in cerul gurii, pe care intentiona sa fixeze un alt aparat, dentar. Pana la urma l-am rugat sa-l dea jos.

    2
    0

  • eni pe 26 Mar 2010, 20:38
    nu tot ce se zboara se mananca

    Buna, am 29 de ani. Port aparat dentar de aproape 2 ani. Problema mea era ca dintii (caninii) nu imi statau bine, si din aceasta cauza nici muscatura nu e corecta. In plus de asta maseau de minte mi-a crescut intr-o pozitie incorecta. La 2-3 luni dupa ce dentistul mi-a pus aparatul dentar caninii mi s-au indreptat, dar maseaua de minte nu. M-a pus sa port 2 gumite, care imi legau dantura de sus c cea de jos, care ma strangea, nu putema vorbi

    0
    0

  • ada pe 16 Dec 2009, 19:32
    cel mai bine e sa porti aparat de cand ies dintii definitivi

    eu am o problema mai grava. dupa 2 aparate mobile pe la 8/9 ani am renuntat la idee pana pe la 12 ani... dadea toata lumea de mne... in fine... acum am 13 ani, si tot mobil port (sunt la al 5lea!) ... nu e cool. asi prefera aparat fix. toate pers p cre le cunosc eu si-au scos deja aparatele si au niste dinti superbi, numai eu am ramas cu acest 'handicap'. luminita, nu ezita sa ii pui fetitei tale aparat, nu gresesti, din contra, ii daruiesti ceva pentru o viata intreaga. daq actionezi din timp, problema nu va avea loc sa se inrautateasca si tratamentul va fii de durata mai scurta.

    0
    0

  • ada pe 16 Dec 2009, 19:31
    cel mai bine e sa porti aparat de cand ies dintii definitivi

    eu am o problema mai grava. dupa 2 aparate mobile pe la 8/9 ani am renuntat la idee pana pe la 12 ani... dadea toata lumea de mne... in fine... acum am 13 ani, si tot mobil port (sunt la al 5lea!) ... nu e cool. asi prefera aparat fix. toate pers p cre le cunosc eu si-au scos deja aparatele si au niste dinti superbi, numai eu am ramas cu acest 'handicap'. luminita, nu ezita sa ii pui fetitei tale aparat, nu gresesti, din contra, ii daruiesti ceva pentru o viata intreaga. daq actionezi din timp, problema nu va avea loc sa se inrautateasca si tratamentul va fii de durata mai scurta.

    0
    0

  • luminita pe 19 Nov 2009, 10:10
    nu stiu daca la 8 ani nu e prea devreme pentru aparat

    am o fetita de 8 ani si i s-a recomandat aparat dentar dar nu stiu daca nu cumva este prea devreme si il pun degeaba, normal ca doctorul mi-a spus ca e cazul sa il montez dar am indoieli totusi.

    1
    0

  • MANUELA pe 23 Sep 2009, 18:35
    aparat dentar invizibil bracketii linguali

    sunt dn pitesti si am aflat de curande de aparatul de indreptat dintii bracketii si as dori sa stiu si eu daca exista un cabinet stomatologic care pune asfel de aparate in pitesti si unde se afla acesta in ce zona. as dori sa mai stiu si costul estimativ al acestiu tip de aparat.rog pe cei care stiu un cabinet in pitesti si un pret aproximativ sa-mi raspunda. valy_bosss16@yahoo.com.va multumesc

    6
    0

  • manuela pe 23 Sep 2009, 18:30
    aparat de indreptat dintii bracketii linguali

    buna! sunt manuela, am 19 ani si sunt din pitesti. as vrea sa stiu si eu mai multe depre acest tip de aparat. rog pe cei care au folosit sa imi spuna cat ia costat acest aparat si unde l-am pus. daca exista in pitesti un asfel de cabinet stomatologic care pune aceste aparate si unde se afla el, in ce zona. as dori sa aflu costul acestui. astept raspunsul vostru. va multumesc

    2
    0

  • Fechete Noemi-Adrienna pe 16 Iun 2009, 17:51
    aparatele dentare

    am 18 ani si port aparat dentar metalic de doar 6 luni si deja se vad efectele(la cum aratau dintii mei -vai si-amar; mai am doar cateva luni si mi-o da jos). chiar daca se vede aparatul dentar, sa nu va fie rusine ca in alte tari este la moda pt ca e cam scump, si se pot schimba culorile la elastice, asa ca nu e plictisitor sau nashpa, au si efect foarte rapid. costul unui aparat cu doua arcede(si sus si jos) variaza de locatie, eu l-am cumparat cu 1500ron ambele la Hatzeg, dar in alte locatii costa intre1600lei o singura arcada, dar poate costa si mai mult. eu nu regret niciun pic ca port aparat dentar metalic care se vede si nu aparat ceramic care este invizibil sau lingual, care costa de te catzari pe peretzi :D

    2
    0

  • Tatiana pe 9 Iun 2009, 21:12
    aparat dentar

    Salut Am 24 de ani si imi doresc de foarte mult timp sa imi montez un aparat dentar(am de indreptat doar 2 dinti).De curand am aflat de aparatele care se monteaza pe interiorul dintilor (APARATE LINGUALE). Va rog mult de tot daca stie cineva la cat se ridica costul unui astfel de aparat; estimativ. taty_april@yahoo.com. Va ror mult daca-mi puteti raspunde. Va multumesc

    1
    0

  • Tatiana pe 9 Iun 2009, 21:08
    aparat dentar

    Salut Am 24 de ani si imi doresc de foarte mult timp sa imi montez un aparat dentar(am de indreptat doar 2 dinti).De curand am aflat de aparatele care se monteaza pe interiorul dintilor (APARATE LINGUALE). Va rog mult de tot daca stie cineva la cat se ridica costul unui astfel de aparat; estimativ. taty_april@yahoo.com. Va ror mult daca-mi puteti raspunde. Va multumesc

    1
    0

  • simona pe 19 Mai 2009, 16:45
    aparat

    buna!am 23 de ani si acum doua luni mi-am dat jos aparatul si sunt foarte multumita de rezultate, l-am purtat un an dar a meriatta din plin, pe mine m-a costat 600 de euro in timisoara.se poate pune la orice varsta, oricum cel mai bine este s ava vada un specialist, si in functie de problema pe care o aveti va va spuen cat trebuie sa il purtati. si pt diana nu cred ca te incadrezi in 6 mil, aparatele fixe sunt celel mai eficiente sia stea toate sunt in jur de cateva sute de euro.succes

    1
    0

  • Diana pe 5 Mai 2009, 12:28
    Raspuns urgent va rog:)

    buna! am citit postarile voastre si am o intrebare: Cam cat ar costa un aparat dentar Hawley?(sau orice aparat dentar d fapt:) eu am nevoie doar d 2 dinti sa ii indrept deci nu ii asa rau :| pretul s-ar incadra in 6 milioane?

    0
    1

  • bea pe 12 Apr 2009, 00:39
    hey camelia..

    aparatul tau a costat doar 4 mil si 4 mil jos??:O..poti sa-mi rasunzi te rog ..?!

    1
    0

  • Client Multumit pe 31 Mar 2009, 22:54
    aparat INCOGNITO

    II multumesc celei mai mune doctorite din Romania, Dr. Iana Dila, de la clinica Dent Estet. Sunt cu adevarat niste profesionisti, toti doctori de acolo. Dr.Dila este prima si cea mai buna doctorita din Romania care aplica aparatul Incognito, complet invizibil din exterior. Nu va temeti de varsta voastra sau de gravitatea cazului, mergeti la Dr. Iana Dila si o sa va faca fericiti, sa zambiti asa cum nu ati zambit pana acum.

    1
    0

  • linca mihaela pe 14 Mar 2009, 17:31
    aparatul ortodontic

    mie imi pare rau ca nu mi-am pus mai demult aparat fix.am avut aparat mobil dar fara nici un rezultat.acum sunt fff multumita de aparatul fix si rezultatele dupa nici un an sunt uimitoare.recomand din tot sufletul aparatul fix .esteticul nu este urat deci faceti-va curaj cat sunteti tineri si maxilarul nu este imbatranit si se pot aranja f frumos si repede.succes

    1
    0

  • eu pe 8 Mar 2009, 20:00
    aparat dentar

    am 15 ani jumate si as avea nevoie de aparat dentar in partea de sus dar imi este teama de aspect..nus tiu ce sa fac..care este diferenta intre un aparat dentar fix si unul mobil??:D

    1
    0

  • Dragos pe 8 Mar 2009, 17:14
    aparat ortodontic

    eu port un aparat dentar mobil de 3 luni, deja am intrat in luna a4a, dar nu vad nicio diferenta, nicio miscare, tehniciana mi-a spus ca au inceput sa se miste.. regret foarte mult ca nu mi-am pus un aparat fix. Stiu ca daca-l voi purta pe acesta actual, mobil, il voi purta pana la terminarea liceului hahah.

    1
    1

  • camelia pe 7 Mar 2009, 21:01
    aparat ortodontic

    eu port aparat dentar fix cu breketi ceramici, cu care sincer am avut probleme (mi s-au desprind de multe ori) din febr.2008 pt. sus, pot spune ca rezultatele s-au vazut la vreo 3 luni, iar pt. partea de jos mi s-a aplicat doar pt. partea laterala pt. inceput si am optat pt.breketi metalici. imi pare rau ca nu mi-am pus aparat multicolor. varsta la care mi-am pus aparatul a fost 31si 1/2 la Vaslui si m-a costat partea de sus +jos cate 800 lei, plus activarea in fiecare luna 50 lei. Dar am o problema stomatologica sufar de paradontoza - si de aceea cer ajutor de la cine stie mai multe despre aceasta boala.

    2
    0

  • linca mihaela pe 6 Mar 2009, 23:51
    aparatul ortodontic

    un raspuns pt angela; se pot pune si la varsta de32 si eu am32 si il port de un an sie totul foarte bine

    1
    0

  • Raluca pe 1 Mar 2009, 06:32
    aparat dentar

    Nu imi e familiara terminologia fix/mobil pt un aparat dentar. Eu locuiesc in Canada si mi-am pus un aparat dentar la 34 de ani. Dupa 2-3 sapt se vedea diferenta; dupa 4 luni eram apropae ok doar ca dura mai mult (10 luni in total) pt ca doua masele trebuiau rotite. Mergeam la fiecare 3-4 sapt sa schimbe sirmele. Primele zile era o stare de discomfort cumplita dar ...... A MERITAT! Acum cind rid o fac cu gura pina la urechi si acum si zimbesc in poze. M-a costat 4,500 de dolari canadieni dar a meritat pina la ultimul cent!

    1
    0

  • nicol pe 27 Feb 2009, 16:31
    aparat dentar

    am 22 de ani si in noiembrie anul trecut mi-am pus un aparat ortodontic fix,sus si jos pe dinti si pot sa spun ca sunt multumita de el,se vad rezultate deja.....

    1
    0

  • serena pe 27 Feb 2009, 10:54
    ortodontie

    Am 22 ani si de 6 luni port aparat fix pt dintii de jos. Problema mea a fost ca nu aveam spatiu suficient pt cati dinti aveam. Singura solutie pt dinti drepti a fost sa mi se extraga 2 premolari si acum totul e in ordine. Pe mine m-a costat 1500 aparatul si la fiecare 3 sapt ma duc la activare unde mai dau 50Ron. E o investitie rezonabila avand in vedere rezultatele. In toamna m-am hotarat sa-mi pun si sus. Doctorita mi-a spus ca in 2 luni il si dau jos pt ca nu am probleme majore, doar de rotire in jurul axului. Mult succes celor care au nevoie de aparat si daca aveti posibilitatea financiara, nu ezitati. Cine rade la urma....:D:D:D, rade mai cu pofta:P

    1
    0

  • sonia pe 26 Feb 2009, 21:23
    bling bling

    aparatul meu dentar fix este cel mai cool...ma joc cu culori si nu ma sfiesc sa il arat.....de cand am aparatul dentar "bling bling" rad non stop...

    4
    0

  • Liliana pe 26 Feb 2009, 20:28
    aparat dentar

    am 40 ani si am consultat si eu un doctor ortodont, legat de problema distantarii dintilor, mi s-a spus ca nu conteaza varsta si in cateva luni dintii se pot apropia vizibil, numai costul este cam mare, pentru toata dantura costa in jur de 4000 Ron (2000 Ron cei de sus si 2000 Ron cei de jos), acum depinde de mine ce hotarare iau....exista un cabinet particular in Brasov unde am consultat un dr.ortodont din Bucuresti

    3
    0

  • bebelusha_cool pe 26 Feb 2009, 17:26
    Aparat fix

    Buna, eu am 19 ani jumate si port aparat fix de un an, si au inceput sa se vada rezultatele, insa la mine e destul de grav, il mai port inca un an aproximativ iar apoi voi face interventie chirurgicala, dupa care inca un an voi purta aparat mobil. Imi pare rau ca nu am acceptat de mica sa pun aparat, insa niciodata nu e prea tarziu. Desi e foarte greu sa porti aparat si sa mergi la control in fiecare luna si de asemenea foarte costisitor, eu zic ca merita efortul. Cu rabdare se va rezolva totul si ma voi putea mandri cu dantura mea.

    1
    0

  • denisa pe 26 Feb 2009, 12:16
    pentru putin ;)

    Doctor Stuparu .Au sediul langa renel, clinica se numeste "Estetic image" .Ortodontul meu este o tipa tanara dar cu foarte multe specializari, se numeste Andra Soicu, are 29 de ani. Intra pe site-ul lor, gasesti acolo si nr de telefon si adresa. www.dr.stuparu.ro

    2
    0

  • ANGELA pe 26 Feb 2009, 11:41
    multumesc

    multumesc frumos denisa!eu sunt to din pitesti,la ce cabinet ai fost?

    1
    0
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod