Am strabism. Ce sa fac?

Am strabism. Ce sa fac? - Beatrice, Bucuresti

Dr. Fetie Ofelia, oftalmolog la Opticris, iti raspunde:
Draga Beatrice,
Nu ne-ai spus cand a aparut strabismul tau, amanunt care este foarteimportant.

Si am sa-ti spun si de ce. Strabismele se impart in doua mari categorii:cele care apar in copilarie, care sunt de foarte multe tipuri, si celparalitic, care se manifesta la persoanele adulte.
Cel din urma apare, uneori, ca manifestare secundara a unor afectiuni,cum ar fi diabetul. Se presupune ca in primele sase luni de la aparitiasa pacientul nu trebuie sa intre in alerta: tratamentul urmat pentruafectiunea respectiva ii va vindeca strabismul.
Daca se scurge acestinterval, fara nici o rezolvare, trebuie sa mearga fara intarziere lao consultatie, la oftalmolog.

Strabismele din copilarie sunt de nenumarate feluri. Unele pot fi dinnastere sau sa survina in primele luni de viata (situatii in care trebuiefacuta o operatie inca din primele luni de la nastere). In foarte mareparte, strabismele care apar in copilarie se trateaza prin purtareaochelarilor. Nu poate fi facuta, insa, o generalizare, pentru ca pentrufiecare tip de strabism se aplica un tratament diferit.

In cazul fiecarui pacient, trebuie data, prin urmare, o solutieindividuala.
Sfatul meu este sa iti programezi o consultatie, la uncabinet de specialitate.


 

Comentariile 1-50 din 186

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • CRISTINA pe 14 Oct 2015, 10:33
    Operatie

    Buna, Eu m-am confruntat cu problema asta de cand m-am nascut. M-am operat la clinica Infosan, la doamna doctor Andreea Ciubotaru in urma cu 3 ani. O recomand din inima pentru ca mie mi-a schimbat viata:)

    0
    0

  • renatte pe 21 Sep 2013, 00:38
    strabism

    buna ziua, Am strabism din copilarie pot sa zic de cand aveam 2 ani Acum am 17 ani si in urma cu 2 ani am avut o interventie pentru strabism si corectarea ochiului Aceasta a decurs foarte bine iar acum nu mai este evidenta problema dar dioptriile sunt aceleasi As dori sa stiu daca o interventie cu laser ma vor scapa de ochelari Mutumesc anticipat!!!

    0
    0

  • Dumitru din Arad pe 10 Mai 2013, 21:03
    Am Strabism

    Am probleme de la nervul optic.Din cauza asta am facut strabism.Eu nu pot sa conduc masina numai daca acopar ochiul drept, atunci pot sa merg,.Daca imi fac ochelarii pentru strabism o sa imi revina ochii ca sa pot conduce?

    0
    6

  • cotogea cosmina floriana pe 4 Mai 2013, 23:24
    strabism

    buna ziua ma numesk cotogea cosmina am 12 ani sh am strabism de la varsta de 2 ani.Acum ew ma chinui sh nu imi place sa am strabism .Toti copii se rad de mine...Va roggg sa ma progamati sh pe mine sau sa ma ajutati cu ceva.dati-mi sh mie un sfat sau ceva k nu mai suport..multumesk multtt

    0
    0

  • Bianca pe 30 Mar 2013, 13:43
    Solutie strabism

    Si eu am avut strabism pana am gasit acest articol http://vedereperfecta.com/blog/afectiuni-oculare/strabismul-poate-fi-tratat-natural/ am aplicat acel exercitiu, mi s-a parut ok apoi am comandat cartea lui Daniel Dinu - Vedere Fara Ochelari. In carte am gasit mai multe exercitii pentru strabism mai eficiente, defapt pentru cam toate tipurile de probleme de vedere. Foarte practica mi s-a parut si pot spune ca dupa cateva saptamani am reusit sa-mi indrept considerabil vederea. Merita incercat! Mult succes! V-am pupat :* Bya

    0
    0

  • mirela pe 26 Mar 2013, 22:33
    am strabism la 20 de ani

    vreau sa stiu dak o sa ma operez no sami revin sau tot asa o sa fiu

    0
    0

  • Diana pe 23 Dec 2012, 23:13
    Buna

    Buna ! Am strabism la ochiul drept de la varsta de 7 ani...am purtat ochelari ceva timp iar apoi am renuntat...Am auzit ca se poate vindeca daca iti acoperi ochiul.Este Adevarat? Ma puteti ajuta la e-mailul meu diana_deedee14@yahoo.com. Multumesc !

    0
    0

  • Claudiu pe 27 Sep 2012, 23:15
    Strabism convergent

    Salut ! Sufăr şi eu de strabism convergent(ochiul îndreptat spre nas ) la ochiul stâng de când eram mic. Faza e că doar acum, de când m-am operat la Spitalul Militar din CLuj sunt complet conştient de ce sufăr. Au trecut 2 luni şi ceva de la operatie şi muşchiul ochiului îmi variază adică într-o zi sau timp de 2 zile ochiul stâng mi-e -aproape- bine, pozitia aproape perfecta şi parcă văd dublu iar în altă zi se deplasează iarăşi puternic spre nas, cum îmi era şi înainte de operaţie. Oare e normal să tot varieze? Încă nu mi-e fixat complet ? Dacă mi-aţi putea oferi nişte detalii despre acest lucru, dacă să merg să mă facă estetic sau ceva de genu la Bucureşti v-aş fi recunoscător. Adresa mea de e-mail este dan_tomuta@yahoo.com. Mulţumesc anticipat.

    0
    0

  • alina pe 31 Iul 2012, 11:55
    strabism

    buna,am 24 de ani si am strabism dobandit de la varsta de 3 ani,am fost operata prima data la varsta de 5 ani(operatie reusita)pentru ca pana acum 2 ani nu am avut probeleme...m-am operat din nou in urma cu 3 saptamani la d-na Andreea Ciubotaru,clinica Infosan operatia a decurs bine nu am avut dureri doar un mic disconfort in prima saptamana,ceea ce este normal,doar ca de la o deviatie de 13 grade am ramas cu una de 5 sunt inca in recuperare..sper k la sfarsit sa scap si de cele 5..va tin la curent..Multa sanatate!

    0
    0

  • Simina Marius pe 28 Iul 2012, 19:48
    Operat recent de strabism

    Tocmai am facut marti a patra și ultima operatie de strabism. Primele 3 la varsta de 3,19 și 42 de ani. Acum am 47. Am fost operat de medici din spitale militare din CT si Bucuresti, iar penultima am facut-o la Oftapro. Sunt in sfarsit multumit de rezultat. D-na dr. Ciubotaru, de la Infosan, cea care m-a operat, cred ca este cel mai profesionist medic strabolog din RO. Si credeti-ma ca am deja experienta. Nu e totul sa stii cum sa executi o operatie iti mai trebuie ceva: umanism, caldura si multe cunostinte de geometrie spatiala. D -na Ciubotaru le are pe toate. Ptr. cei interesati operatia a costat 650 de euro + 150 lei consultatia. Operatia in sine nu este dureroasa. Se face sub anestezie totala., insa după operatie simti un disconfort ingrozitor. Daca vrei sa eviti varsaturile de dupa recomand sa luati inainte o pastila de ranitidina. Daca vreti amanunte scrieti-mi pe simartycus@yahoo.com

    0
    0

  • andrei pe 30 Iun 2012, 03:15
    As vrea sa ma indrume cineva catre o cale buna

    buna!Am varsta de 16 ani si inca am strabism din copilarie la ochiul drept...as vrea sa ma indrume cineva ce sa fac..Si as vrea un nr de tel daca se poate.As vrea sa aflu ca-m cat ar costa operatia.Ozii buna la revedere!

    0
    2

  • anonim pe 6 Iun 2012, 00:16
    Buna

    am 25 de ani si cand eram mica am facut febra foarte mare ma pus tata in cada cu apa rece ca sa nu ma piearda si atunci mi sau dus ochii peste cap ....si de atunci imi aluneca ochiul stang mi sa spus ca am strabism am purtat ochelari ,,,,,,mia dat si acuma sa port numai cand stau la tv sau la calculator sau cand citesc ca sa nu ii obosesc ma pot opera de strabism .....sau e prea tarziu

    0
    2

  • anonim pe 3 Iun 2012, 13:39
    raspuns

    Cu siguranta poti scapa de ochelari. Pentru dioptriile tale se potriveste operatia cu laser, simpla, nedureroasa, se realizeaza in cateva minute. Iar strabismul se poate opera si el. Iti las id de mess daca vrei sa mai stii ceva n19cod@yahoo.com

    0
    1

  • Diana pe 28 Mai 2012, 10:18
    strabism-ul

    Am strabism convergent de la varsta de 4 ani...si de atunci si port ochelari pentru miopie medie si am dioptrii de 4 la stangu si 4 jum la dreptul.Am 20 de ani...anu asta fac 21...si mi-as dori enorm de mult sa nu mai port ochelari.Dar nu stiu daca mai pot fi operata.Doctorul oftalmolog la primul care am fost de mica prima oara mi-a zis k trebuie sa ma operez de urgenta la varsta de 6 ani si eu cu frica de operatie am inceput sa plang si mama s-a luat dupa mine ca mie imi este frica si nu m-am mai operat.Am mers la alt doctor oftalmolog si acela mi-a zis ca nu trebuie neaparat operatie si ca voi purta mereu ochelari si mi-a convenit sa merg la el pe atunci.Acum nu stiu ce sa zic....parca a devenit un complex sa port ochelari.Si mereu cand fac poze dau ochelarii de la ochi.Credeti ca sunt sanse ca eu sa nu mai port ochelari??Ce riscuri ar fi la varsta mea sa fac astfel de operatii?

    0
    1

  • camytzz pe 7 Mar 2012, 00:53
    ma m operat!!!

    buna...tin sa anunt pe cei care au strabism sa fie increzatori in ei !de curand ma m operat de strabism la ochiul drept si am 25 de ani.operatia a fost un succes. ma m operat la dna dr cioplean daniela la clinica ofta pro ,operatia in sine a costat 2500ron.sunt cea mai fericita ca visul mi sa implinit toata viata am visat ca voi avea ochisorul drept si ,multumesc lui dzeu ca mia ajutat!bafta celor care vor sa se opereze,curaj este ff simpla si nedureroasa!STRABISMUL SE OPEREAZA!!!!

    2
    0

  • Silvia pe 27 Ian 2012, 13:33
    strabism

    Buna ziua! In urma cu un an de zile am suferit o interventie la ochiul drept(cataracta),la ochiul stang am strabism de la varsta de 3 ani,urmeaza sa fac o interventie de strabism cam peste 2 luni,as dori sa stiu daca pot face operatia fiind insarcinata! Multumesc!

    3
    0

  • m pe 13 Nov 2011, 13:28
    m

    mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

    0
    3

  • gheorghita paula pe 10 Nov 2011, 20:46
    strabism

    buna seara. Am 20 de ani si am strabism de la varsta de 2 ani. am fost operata la Bucuresti la varsta de 5-6 ani de doctorul Boieras. Dupa operatie am purtat ochelari vro 2 ani apoi nu am mai purtat. dupa cativa ani am fost iar la control si mi-a dat ochelari si tot asa i-am purtat cativa ani pana la varsta de 18 ani. Acum am fost iar la control si mi s-au prescris ocheari cu dioptrii: la ochiul drept +0,5 iar la cel stang +1,5. am intrebat daca se poate face operatie si mi s-a spus ca e prea tarziu deoarece daca ma operez s-ar putea sa fie asezat mai mult in partea dreapta sau stanga si nu sa fie adus la forma corecta. intrebarea mea este daca e adevarat ce mi s-a spus si daca mi se poate corecta cu ochelar. va multumesc

    0
    0

  • claudia pe 6 Oct 2011, 22:16
    strabism

    buna,eu am strabism la ambii ochi,a facut careva operatie de strabism?daca da unde a facut op?daca vreti sa imi spuna careva ceva de operatie ma puteti gasi pe id clauditza_8899@yahoo.com

    2
    0

  • cod pe 9 Sep 2011, 17:30
    operatie strabism

    Eu am facut 3 operatii de strabism cu rezultate asa si asa. Nu vreau sa descurajez pe nimeni, operatia ajuta fara indoiala. Daca va pot ajuta cu informatii, id-ul meu este n19cod@yahoo.com.

    3
    0

  • Carmen pe 8 Sep 2011, 19:55
    strabismul

    Flori, mail-ul meu este gia_carmen@yahoo.com Astept cu nerabdare, sfaturi si pareri. Eu am fost la consultati la clinica Infosan. Vreau sa stiu mai multe despre clinica si despre doamna dr.Andreea Ciubotaru. Poate ma puteti ajuta cu pareri si impresii. Multumesc.

    4
    0

  • Alexandra pe 7 Sep 2011, 22:59
    strabism

    Buna tuturor! Sunt Alexandra,am 17 ani si sunt din judetul Mehedinti. Am strabism la ochiul stang inca de la nastere,as vrea sa ma operez,imi puteti da cateva sfaturi in legatura cu alegerea clinicii la care as putea sa ma operez? Va multumesc!

    2
    0

  • Dana pe 7 Sep 2011, 16:08
    strabism,lentile de contact??

    Buna.Sunt Dana.Am strabism la ochiul drept de la 4 ani si port ochelari..Acuma am 20 ani si as vrea sa stiu daca pot purta lentile de contact???Daca port lentile de contact mi se observa strabismul???As dori un raspun corect deoarece am auzit mai multe variante. Multumesc

    8
    0

  • flory pe 7 Sep 2011, 14:50
    strabism

    pai vezi ma alexa tocmai ce spuneam mai devreme,daca nu lasati un id,nu spuneti din ce oras sunteti,cum sa facem sa ne cunoastem si sa dam rasp!

    5
    0

  • flory pe 7 Sep 2011, 14:32
    strabism

    flory 33 ani,jud braila!daca nu ne ìmpretenim si ne dam sfaturi unul la celalalt pe ac forum unde altundeva ne putem cunoaste?caci noi nu stim unul de celalalt,nu avem situri speciale saputem sa ne dam sfaturi ìntre noi.

    5
    1

  • FLORY pe 7 Sep 2011, 14:17
    STRABISMUL

    mai oameni buni nu va mai fi rusine dati un nume,dati vìrsta,jud unde locuiti,ca doar nu dati numele de familie,asa ne cunoastem si noi ìntre noi mai bine.ne sfatuim unul cu celalalt!

    0
    0

  • flory pe 7 Sep 2011, 13:58
    rasp pt carmen

    buna am 33 ani sunt din jud braila,daca vrei ìmi dai id tau si ìti pot da cìteva repere de clinici unde te poti opera,daca este necesar!numai bine! bineìnteles!pttoti ceilal

    1
    0

  • Carmen pe 6 Sep 2011, 20:51
    operatia de strabism

    Pe 22 sept. urmeaza sa ma operez de strabism la clinica Infosan, dr. Andreea Ciubotaru. Va spun sincer ca imi este foarte frica, inca ma gandesc daca este cea mai buna alegere?! La varsta de 3-4 ani am fost operata, insa operatia nu a reusit in totalitate, acum la 33 ani strabismul mi se accentueaza la oboseala iar in rest se vede doar cand privirea este indreptata in anumite directii. Daca mai aveti pareri perosnale despre doamna dr, operatie, perioada de refacere si altele, va rog din suflet sa le imparasiti, m-ar ajuta foarte mult. Va multumesc.

    2
    0

  • Costin Codrut Neagu pe 21 Aug 2011, 12:17
    Operat de curand de STRABISM

    Salutare, Si eu am fost operat pe 8.08.2011 de Dna Dr. Andreea Ciubotaru. Cine vrea detalii despre cum a decurs si ce implica aceasta operatie (nu e complicata) sa ma contacteze pe mess ID co_ntw si va spun detaliat ce si cum. Numai bine. Costin Neagu

    3
    0

  • alexa pe 20 Aug 2011, 17:09
    nu imi fac pr din cuaza asta

    buna si eu strabizm am fost operata la amndoi ochii ld varsta de trei ani dar una din ele nu mia reusit mai precis l ochiull stnag.am purtat ochelari vreo cativa ani dar aqu un mai vreau k imi e rusnie am 21 d ani si nu stiu cum s scap dakca asi avea bani masi opera cu laserul da nu stiu imi este frik oare nu sor inventa niste pastile ceva mai k im sa luat.. s rada toti d me p l spate dar iei un se pun in locul nostru ce vina avem noi k neam nascut aja mie greu sa imi fac pr noi k rad d mee va multumesc

    2
    0

  • madalina pe 19 Aug 2011, 22:16
    strabism

    dar am strabism la ambii ochii!ma puteti gasi la adresa justindreams@yahoo.com

    2
    0

  • madalina pe 19 Aug 2011, 22:15
    strabism

    buna ma numesc madalina si am strabism de la 5 ani,am fost de curand la medic si mi-a spus k ochiul stang si-a pierdut din vizibilitate putin dar totusi vad cu el si acum port ochelari dar as vrea foarte mult sa am ochii drepti deoarece toti copii rad de mine.Va rog din suflet sa ma ajutati!ce pot sa fac ca sa scap de strabism va multumesc

    0
    0

  • Alex pe 4 Aug 2011, 19:47
    Salutare tuturor!

    Stiu prin ce treceti, va cred! Si eu am avut strabism de la 4 ani pana la 19. Cum am rezolvat problema? Nu chiar asa simplu..dar nu am facut nicio operatie pentru ca pot fi riscante si mi-a fost frica si nici bani n-am avut.Si atunci am cautat alte metode pana am gasit-o pe cea naturala:EXERCITIILE si ALIMENTATIA SANATOASA. http://vedereperfecta.com/

    2
    0

  • NIKO pe 30 Iul 2011, 21:27
    STRABISM

    o clinica f buna este in bucuresti...oftapro,,,operatia costa intre 25 si 30 mil.m-am operat si eu acum 3 sapt si a iesit totul bn...recuperarea e rapida,,,anestezia a fost totala...recomand operatia cu toata increderea,

    4
    0

  • andrei pe 30 Iul 2011, 14:44
    am strabism

    buna ziua.Sunt Andrei am 14 ani si 9 luni si am strabism la ambii ochi de la varsta de 3 ani.La ochiul drept am dioptrii de +2.50 iar la cel stang de +1.25.As dori o operatie dar am nevoie de niste informatii fiinda nu stiu la ce clinica din tara sa ma duc si cam cat ar costa. As vrea niste detalii pe e-mail daca e cineva amabil.Va multumesc mult!

    6
    0

  • victor pe 16 Iul 2011, 19:51
    strabism

    Am postat un comentariu ieri dar nu vad raspunsul.Raspunsul il voi primi peste cateva zile aici sau pe email?daca il primesc aici unde sa dau ca sa-l vad?ca nu prea stiu unde sa dau click pt a vizualiza raspunsul.Daca se poate,as prefera sa-l primesc pe mail,ca mi-ar fi mai usor sa-l vizualizez(nu din cauza bolii ci din cauza ca nu stiu unde sa apas aici pe blog).Va multumesc anticipat.Mailul meu:r4pidistu_91@yahoo.com

    3
    0

  • victor pe 15 Iul 2011, 20:48
    strabism

    Buna ziua.Numele meu este Victor,am 20 de ani si sunt din Brasov.Marea mea problema consta in faptul ca am strabism.Am facut la 4 ani o operatie,dar doctorul care m-a operat atunci mi-a facut mai mult rau decat bine,astfel incat mi-a agravat aceasta boala.Am mai facut la varsta de 8 ani inca o operatie-bineinteles ca la alt doctor-iar doctorul care m-a operat a 2-a oara a reusit sa repare cea ce a stricat primul,ba chiar m-a adus la un pas foarte apropiat de vindecare,iar de la varsta de 8 ani si pana in prezent port ochelari cu dioptrii cilindrice.Marea mea problema este ca inca nu s-a vindecat.V-as ruga foarte frumos sa-mi ziceti daca am sanse sa se vindece si in cat timp?as putea grabi cumva vindecarea?doctorul meu mi-a zis ca se va vindeca daca port ochelarii,dar sincer sa fiu nu stiu daca atunci cand mi-a zis acest lucru a fost sincer,ori mi-a zis ca sa ma linisteasca sau sa ma consoleze pe mine si pe mama mea care era de fata in momentul consultului.V-as fi profund recunoscator daca mi-ati raspunde la aceste intrebari,deoarece sunt foarte nedumerit si complexat in acelas timp.e-mailul meu:r4pidistu_91@yahoo.com Va multumesc anticipat.

    1
    0

  • Valeria pe 13 Iul 2011, 17:05
    stabism

    Buna,am si eu stabism de cand m-am nascut dar l-am observat la varsta de 8 ani,acum am 17 ani si am purtat ochelari de cand am aflat ce am la ochii ce ar trebui sa mai fac sa ma vindec.Multumesc.

    0
    0

  • cipri40 pe 11 Iul 2011, 17:56
    eu

    cum pot sa scot un comentariu de aici mai vechi?

    2
    2

  • petronela pe 24 Iun 2011, 02:59
    vreau sa ma operez

    am 25 de ani si sunt in anglia am strabism de mica eu cred ca de cand mam nascut ca are si tatal meu si am programare aici in anglia la o clinica am suferit mult sinca sufar daca nu o fac operatia dar imi este frica cas prea emotiva si fricoasa datimi un sfat se pot face si cu laseru ii mai usor imi puteti raspunde pe id meuwww.anemona_mirabela@yahoo.co.uk

    1
    0

  • Romica pe 21 Apr 2011, 16:51
    Buna.

    Cand eram mic am fost muscat de un caine ce ma prins de ochi si deatuci am facut strabism la ochiul stang. Eu unul nu ma simt asa de jenat dar as vrea sa ma operz pentru esteti sa arate mai bine . Daca poate cineva sa imi recomande un dr foarte bun care opereaza. Va multumesc foarte mult Daca cineva are hernie de disc la coloana va rog sa ma contactati sa va trimit la un doctor super bun la care eu am facut o interventie la coloana si ii multumesc lui D-zeu pt ca mi-a scos acel om in fata de ma ajutat . Si eu la randul meu vreau sa va ajut pe dvs cei care aveti probleme la spete. Este un om bun si nici nu cere bani .076.2222.938 SAU 0723018041.Daca aveti nevoie va pot indruma.

    0
    1

  • john id allstefans pe 30 Mar 2011, 15:20
    interesant

    ce vb voi aicdi interesant da operatia depinde si de doctor si de pacient , si eu am un mic str convergent la ochiul stang si ma gandesc daca sa ma operez sau nu da mai astept, am 23 ani m-ai astept dar sunt curios pt cine se opereaza cum decurg lucrurile , daca vreti sa vb id -ul de mess este allstefans sau 0732433104, eu de obicei ma duc la consult la spitalul malaxa bucuresti la dr burloiu adriian si mi se pare bun

    0
    0

  • Maria pe 21 Mar 2011, 11:12
    strabismul

    Eu fix acum o saptamana am fost operata de strabism.Eu am avut strabism din nastere si am mai fost operata de strabism la 6 ani acum am 28. Dupa o anumita perioada nu stiu sa zic cat timp difera de la persoana la persoana,strabismul reapare. Va recomasnd clinica Ama Optimex din Bucuresti este un medic foarte bun se numeste Mircea Filip.Operatia nu a durat mult si acum ma simt foarte bn.

    1
    0

  • Ass pe 3 Mar 2011, 19:36
    Strabism

    Merci pentru informatie , oricum trec prin Germania , sunt curios cum arati tu operat de dna Ciubotaru iti las id-ul meu zawq_21

    3
    0

  • fost strabic pe 26 Feb 2011, 13:42
    si eu am fost operat de strabism

    Daca deviatia e asa mica, inseamna ca nu se remarca de cei din jur. Si eu am fost operat in 2009 de d-na dr. Ciubotaru, sunt acum f multumit si stiu de la dinsa ca un unghi de strabism de pina la 5 grade e normal pt oricine, il avem toti chiar daca nu am fost niciodata operati. Apropo de Prof Boergen, am trimis la Infosan un prieten cu pleoapa cazuta si strabism, aparute in urma unui accident rutier. D-na dr Andreea Ciubotaru a operat strabismul, acum ochii sunt aliniati, iar pleoapa cazuta urmeaza sa o opereze impreuna cu d-l Prof Boergen, care am inteles ca va veni in Bucuresti sa opereze niste cazuri complicate in vara. Daca asta te scuteste de un drum in Germania, sper ca informatia sa-ti fie de folos.

    0
    0

  • Ass pe 26 Feb 2011, 10:06
    Strabism

    In ulrma cu 6 luni am fost operat la Clinica Infosan De la o deviatie de 19 grade acum dupa 6 luni am ramas cu o deviatie de 4 grade divergent doamna doctor spune ca toate bune si frumoase a spus ca dupa oeratie tot ce intra i pana in grade ii se pare normal dar atat timp cat am deviatie ori cat de mica ar fii ea tot strabism se numeste nu ?!? ... mai astept pana in vara sa vad cum se comporta ochiul operat si la vreme mai blanda ocium prin luna iunie o sa fac o vizita la Doctor profeson Klaus Peter Boergen care din cate am inteles la ora actula este cel mai bun stabolog din lume Clinica unde activeaza se afla in Munchen de altfel este cel care sub indrumarea lui Andreea Ciuboariu a operat .

    0
    0

  • Adriana pe 22 Feb 2011, 09:26
    strabism-clinica

    Buna!Am vazut comentariile voastre...si eu am avut strabism inca din primele luni de viata mi-a aparut aceasta boala si mi-am facut 4 operatii si am scapat dar in continuare port ochelari pentru a nu-mi reveni strabismul...Va recomand cu caldura la clinica oftapro,unde eu mi-am facut ultima operatie si norocul meu este ca am dat peste o doctora foarte buna si am reusit sa scap de strabism.

    3
    1

  • izabela pe 13 Ian 2011, 21:17
    strabism

    am strabism inca din nastere la amandoi ochii pe la 6-7 ani mam operat la ochiul drept dar pentru a fece operatia a trebuit sami acopar ochiul celalalt timp de un an pentru al forta pe dreptu sa vada[ dupa cum imi spunea doctorul ]abia dupa am putut sa fac operatia, acum am13 ani si inca am strabism la ochiul stang vreau sa stiu daca se poate acoperi fara ami mai acoperi ochiul celalalt cu care sincer nu vad chiar bn

    0
    0

  • bianca pe 22 Dec 2010, 15:35
    strabism

    vreau sa mai stiu daka se poate si purta lentile sa imi corecteze ochiuu vreau raspuns urgent va rog:((

    1
    0

  • bianca pe 22 Dec 2010, 15:33
    strabism

    am 20 de ani si am strabism la ochiu stang...cum sa fac sa ma operez vreau neaparat ka nu mai suport viata asa cu ochii astia:((

    5
    0
Pagina « 1 2 3 4 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod