3 argumente pentru a-ţi face vaccinul antigripal. E cu adevărat util?


Spre exemplu, gripa poate determina creşterea alarmantă a glicemiei în cazul diabeticilor şi crea aritmii, dificultăţi respiratorii, hipo sau hipertensiune şi, în situaţiile extreme, chiar şi infarct, în cazul celor care suferă de probleme cardiace.

3. Vaccinul antigripal este gratuit

În limita dozelor puse la dispoziţie de Institutul Cantacuzino, vaccinul antigripal este complet gratuit şi poţi beneficia de el în cabinetul medicului de familie. Iar dacă te vezi nevoită să îţi procuri din farmacie un vaccin antigripal, află că preţul său este modic, situându-se în jurul valorii de 30 lei/doză.

Metode suplimentare de protecţie împotriva gripei

Nu vrei sub nicio formă să te vaccinezi împotriva gripei? Dacă te bucuri de un sistem imunitar puternic, ţine cont cel puţin de metodele preventive de mai jos care contribuie la reducerea riscului contaminării cu oricare dintre tulpinile virale actuale:

  • Spală-te pe mâini cât mai frecvent;
  • Evită să îţi atingi ochii, nasul sau gura când ai mâinile murdare;
  • În plin sezon gripal, evită pe cât posibil aglomeraţia;
  • Menţine-ţi sistemul imunitar puternic prin perpetuarea unor obiceiuri sănătoase: dormi suficient în fiecare noapte, adoptă o alimentaţie echilibrată, consumă multă apă şi gestionează cât mai bine stresul zilnic;
  • Aeriseşte frecvent fiecare încăpere a casei şi menţine temperatura ambientală în jurul valorii de 18-20 C;
  • Evită contactul cu persoanele afectate de gripă, întrucât această viroză este teribil de contagioasă.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod