Tinctura de galbenele

Tinctura de gălbenele: o parte esențială a strategiei de vindecare a organismului

Gălbenelele nu au doar o culoare frumoasă și luminează orice grădină, ci sunt remedii naturale pentru multe afecțiuni. Tinctura de gălbenele poate trata rănile deschise, durerile în gât, inflamațiile sau hemoroizii. Află care este lista completă de beneficii și începe să o folosești cât mai curând.
Tinctura de gălbenele are un efect curativ mai puternic decât ceaiul și multiple utilizări pentru sănătate. Cu ajutorul ei vei putea obține o concentrație mai ridicată de compuși activi, iar dizolvarea lor este mult mai eficientă. Te va revitaliza și va trata crampele, durerile sau problemele digestive.

 
Iată cum poți utiliza tinctura de gălbenele pentru a te simți foarte bine în fiecare zi, potrivit simplybeyondherbs.com:

 
1. Pentru igienizarea cavității bucale și tratarea durerilor în gât

Fă gargară cu tinctură de gălbenele diluată în apă pentru a preveni acumularea bacteriilor în cavitatea bucală, care pot cauza respirația urât mirositoare, tartrul dentar și cariile.
De asemenea, gargara cu tinctură de gălbenele te va ajuta să combați și durerile în gât, redând confortul la înghițire.

 
2. Pentru stoparea infecțiilor care afectează căile respiratorii

Tinctura acționează rapid împotriva infecțiilor care cauzează laringita, tusea persistentă, acumularea mucusului în plămâni și respirația întretăiată.

 
3. Curățarea internă a sistemului limfatic

Limfa filtrează și elimină substanțele nocive și bacteriile, menținând sistemul imunitar puternic. Potrivit specialiștilor, tinctura de gălbenele are o contribuție importantă la creșterea imunității prin accelerarea drenajului limfatic.

 
4. Tratarea disconfortului digestiv

Dacă te confrunți des cu acumularea gazelor și constipația este momentul să testezi tinctura de gălbenele.
Cu ajutorul ei vei uita de crampele abdominale sau problemele de eliminare a scaunului. 

 
5. Ameliorarea ulcerului gastric și duodenal

Acest remediu natural susține regenerarea țesuturilor afectate de ulcer, favorizând refacerea mai rapidă.

 
6. Diminuarea inflamațiilor sau durerilor prin aplicarea locală

Poți aplica local tinctură de gălbenele pentru a reduce durerile și umflăturile cauzate de ulcerele la picior, varice, hemoroizi sau inflamații de alt tip în zona rectului.

 
7. Neutralizarea bacteriilor

Tinctura de gălbenele a fost testată de oamenii de știință, constatându-se că poate elimina un număr ridicat de bacterii și microbi.

 
8. Tratarea acneei

Această tinctură conține tanin cu un efect astringent, acționând împotriva acneei prin reducerea inflamației și prevenirea răspândirii infecției la suprafața pielii.
De asemenea, susține regenerarea pielii.
O poți aplica direct pe piele pe zonele afectate de leziuni acneice sau poți pune 4-5 picături în crema ta de față ori în loțiunea pe care o folosești de obicei. Poți îmbunătăți și ingredientele gelului de curățare a feței cu ajutorul tincturii. Dacă preferi măștile pentru față poți prepara o variantă eficientă folosind banane, tinctură de gălbenele, puțină scorțișoară și ulei esențial de lavandă.

 
9. Combaterea inflamării gingiilor

Dacă ți s-au umflat gingiile și îți este foarte greu să mănânci diluează câteva picături de tinctură de gălbenele într-un pahar cu apă și vei preveni agravarea stării tale.

 
10. Îngrijirea scalpului cu probleme

Dacă ai scalpul iritat, o senzație constantă de mâncărime, mătreață sau îți cade părul poți adăuga câteva picături de tinctură de gălbenele atât în apa în care faci baie, cât și în balsamul tău obișnuit ori în apa folosită pentru clătirea părului.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod