Remedii, la îndemâna tuturor

Respiraţia urât mirositoare, migrenele sau mătreaţa sunt doar câteva dintre problemele care, pe lângă soluţiile găsite în farmacii, pot fi tratate şi natural.
Respiraţia urât mirositoare, migrenele sau mătreaţa sunt doar câteva dintre problemele care, pe lângă soluţiile găsite în farmacii, pot fi tratate şi natural.
 
Multe dintre ingredientele folosite zilnic în bucătărie pot fi utilizate cu succes şi în eliminarea stresului eczemelor sau în diminuarea durerilor provocate de artrită. În plus, aceste remedii alternative nu au efecte secundare.  
 
Dr. Rob Hicks oferă în cartea sa, "Old Fashioned Remedies From Arsenic To Gin", remedii naturale pentru cele mai frecvente probleme de sănătate. Iată câteva dintre acestea.
 

Respiraţie urât mirositoare: roşii, iaurt şi morcovi

 
Două sau trei roşii consumate zilnic te pot ajuta să previi halitoză sau respiraţia urât mirositoare şi asta datorită unor substanţe conţinute de acestea care neutralizează compuşii de sulf, responsabili de mirosul neplăcut.
 
Un alt remediu care şi-a dovedit eficienţa este iaurtul.
Acesta ajută la eliminarea bacteriilor care provoacă respiraţia urât mirositoare.  
 
Morcovii, consumaţi cruzi, te ajută să îndepărtezi resturile alimentare rămase între spaţiile dintre dinţi şi stimulează producţia de salivă. De asemenea, morcovii acţionează că şi o periuţă de dinţii, curăţând dinţii şi masând gingiile.

 

Mirosul corporal: sucul de ridichii şi bicarbonat de sodiu

 
Ridichiile au efect antibacterial şi antifungic. Cu ajutorul unui blender, transformă câteva ridichii în suc. După duş, usucă picioarele şi zona subratului apoi aplică sucul obţinut pe aceste zone şi lasă-l să se usuce.
 
O altă soluţie o reprezintă bicarbonatul de sodiu. Aplică un strat pe zonele problemă, iar bicarbonatul de sodiu va absorbi transpiraţia şi alte substanţe vinovate de mirosul neplăcut.
Este eficient şi aplicat pe picioare.
 

Constipaţia: aloe vera şi castravete

 
Sucul de aloe vera conţine anumite substanţe, cunoscute sub numele de glicozide antrachinone, care stimulează intestinul şi înlătura constipaţia.
 
De asemenea, castravetele este bogat în lichide şi fibre şi are un efect uşor laxativ. Consumă un sfert de castravete pe zi şi constipaţia nu va mai reprezenta o problemă.

Mătreaţa: ulei de cocos

 
Masează-ţi scalpul cu ulei de cocos şi lasă-l acoperit peste noapte, apoi clateste-l bine. Majoritatea cazurilor de mătreaţă sunt provocate de infecţii fungice, iar uleiul de cocos are proprietăţi antifungice.
 

Eczeme: turmeric

 
Amestecă ulei de cocos cu pudră de turmeric şi aplică pe zonele afectate. Lasă să acţioneze 5 minute. Acest procedeu poate fi repetat de 2-3 ori pe zi.
Turmericul conţine curcumină, substanţă care are efecte antiinflamatorii şi antioxidante.  
 

Articulaţii dureroase: busuioc şi turmeric

 
Consumă ceai de busuioc de două ori pe zi. Datorită conţinutului de eugenol, busuiocul are puterea de a ameliora inflamaţia şi durerea.
 
Turmericul poate ajuta şi în acest caz. Fă o pastă din turmeric şi apă călduţă, apoi aplică pe zonele dureroase. Repetă acest procedeu de două ori pe zi şi lasă 20-30 de minute timp sa acţioneze. Turmericul este folosit de secole în tratarea afecţiunilor pielii, iar curcumină este cunoscută pentru efectul antiinflamator.
 

Stres: ulei de cuişoare

 
Foloseşte câteva picături de ulei de cuişoare pentru baie. Pe lângă faptul că are proprietăţi de calmare, hidratează pielea şi îmbunătăţeşte circulaţia.

 

Dureri de dinţi: hrean

 
Aplică hrean ras la nivelul gingiei de la dintele dureros. Hreanul conţine o substanţă numită alil isotiocianatul, folosită drept anestezic local.
 

Dureri de cap

 
Alege o banană coaptă şi cu ajutorul unui blender fă o pastă pe care apoi o aplici pe zona dureroasă (las-o să acţioneze 15 minute). Durerile de cap apar din cauza modificărilor la nivelul vaselor de sânge. Bananele sunt bogate în magneziu care ajuta la relaxarea vaselor de sânge.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • betty pe 16 Sep 2010, 13:16
    comentariu

    ...are dreptate daissy, sfaturile ar trebui adaptate pentru viata haotica a anului 2010 ! pentru dureri reumatice, in locul condimentului turmeric ( nici eu nu am auzit de el ) poate fi folosita, ca pansament, cu succes - varza alba zdrobita cu sucitorul ! multa sanatate !

    2
    0

  • JohanaAela pe 15 Sep 2010, 09:46
    @Daissy

    Turmericul este un condiment de culoare galbena, recunoscut de sute de ani pentru proprietatile sale antiseptice.si curative. Daca doresti o alternativa la produsele cosmetice extrem de nocive din zilele noastre acum le ai la indemana. Este extrem de usor sa prepari aceste retete care fac minuni pentru diversre probleme.

    0
    1

  • Daissy pe 15 Sep 2010, 08:18
    remedii

    Cam aiurite aceste sfaturi. Poate sunt eficiente, dar pentru cine? Pentru femeile care traiesc, muncesc contra cronometru? Stimata autoare, autori, adaptati aceste sfaturi pentru zilele noastre! Nu mai suntem in sec.XVIII sa avem timp sa stam cu pasta de banane pe frunte 20-30 minute! Si, inca ceva, ce este turmericul acesta? O planta, un produs, leguma, ? Cu bine!

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod