Minte sanatoasa in corp sanatos

O minte agera si antrenata solicita un consum crescut de energie, iar pentru a fi stimulat, creierul are nevoie nu doar de jocuri logice sau cuvinte incrucisate, ci si de o hrana sanatoasa si miscare fizica regulata.
O minte agera si antrenata solicita un consum crescut de energie, iar pentru a fi stimulat, creierul are nevoie nu doar de jocuri logice sau cuvinte incrucisate, ci si de o hrana sanatoasa si miscare fizica regulata.

Pentru a-ti folosi cat mai mult din potentialul intelectual, creativ si emotional, trebuie sa ii administrezi creierului tau combinatia potrivita de nutrienti si sa faci din sport o obisnuinta, indiferent de forma in care alegi sa il practici (fitness, jogging, dansuri, inot, tenis).
Miscarea fizica favorizeaza cresterea productiei de endorfine care induc o senzatie de relaxare si energie.

Nu trebuie sa uiti nici de hidratare, esentiala in echilibrarea organismului si mentinerea energiei, vitala pentru funcţiile de baza ale organismului si pentru buna functionare a celulelor. De asemenea, hidratarea are o importanta deosebita in functionarea optima a creierului, neuronii fiind alimentati cu nutrienti si sange oxigenat. O persoana deschidratata va intampina probleme in prelucrarea informatiilor sau cu memoria de scurta durata.

Creierul este cel mai bine alimentat printr-o aprovizionare constanta cu glucoza.
De aceea un rol deosebit in mentinerea performantelor intelectuale il are un mic dejun echilibrat, bogat in fibre si proteine.  Uita de mancarea de tip „junk-food” si redu semnificativ cantitatea de dulciuri. Consuma zilnic salate vitaminizante, bogate in antioxidanti, cu rol de indepartare a radicalilor liberi si cate un ou, galbenusul fiind indicat in imbunatatirea memoriei.

Din alimentatia zilnica nu trebuie sa lipseasca acizii grasi din Omega 3, pestele fiind o sursa excelenta de „grasimi bune” pentru creier, format in proportie de 60% din grasime, nici fructele, precum afinele, capsunile, merele, ciresele, strugurii sau portocalele, recomandate pentru a-ti imbunatati performantele creierului.
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Vlad pe 1 Apr 2014, 11:02
    limba romana

    Acest text m-a ajutat foarte mult :)

    3
    5

  • Anonima pe 10 Iun 2013, 17:40
    Limba romana

    Multumesc! acest text m-a ajutat foarte mult la materiile de la ascoala ,are niste informatii foarte utile pentru scoala dar si pentru mentinerea sanatatii,tin sa spun ca acest tex m-a ajutat pe mine sa-mi dau seama cu adevarat ce inseamna sanatatea ! P.S si eu sunt in clasa a-4

    7
    3

  • emilia pe 10 Iun 2013, 17:40
    limba romana

    si pe mine ma ajuta acest text!! :) :*

    4
    5

  • melania pe 5 Iun 2013, 15:22
    limba romana

    acest text ma ajutat foarte mult la scoala sunt clasa a-4

    7
    4

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod