Mierea, cel mai bun antibiotic natural. Reduce tusea într-o zi

Dacă ești în căutarea unui remediu natural care să te ajute în lunile reci de iarnă în care răcești des, mierea este cel mai bun aliat al tău.
Potrivit Sistemului Public de Sănătate din Marea Britanie, mierea este un tratament de preferat pentru tuse, în locul antibioticelor prescrise de medicii de familie.

În cadrul unui studiu s-a descoperit că o lingură de 10 grame de miere reduce frecvența și severitatea tusei într-o zi. 

Specialiștii sunt tot mai îngrijorați că medicii prescriu prea des antibiotice pentru tuse virală și răceli, pentru care acestea nu sunt de obicei necesare. Folosirea în exces a acestor medicamente duce la evoluția unor "super-microbi", care devin rezistenți la tratament, făcând astfel antibioticele inutile împotriva unor infecții mult mai serioase.

Noile recomandări spun că antibioticele nu au efect de obicei asupra unor simptome precum tusea.
În locul acestora, pacienții ar trebui să se trateze cu miere sau cu siropuri pentru tuse.

"O lingură cu miere sau o băutură cu miere și lămâie ar putea fi primul pas pentru ca o persoană să-și trateze tusea. Mierea este un remediu natural care a fost testat de-a lungul generațiilor", a declarat medicul Tessa Lewis pentru dailymail.co.uk.

"Considerăm că acest tratament este primul pas pe care oamenii îl pot face pentru a reduce tusea. Un studiu a evidențiat faptul că mierea poate reduce gravitatea și frecvența tusei într-o zi", mai spune medicul.

Studiul citat a fost realizat în anul 2014 pe 568 de persoane, iar rezultatele au arătat că 10 grame de miere ar putea reduce fecvența și gravitatea tusei într-o zi. 

Copiilor sub vârsta de un an nu ar trebui să li se dea niciodată miere din cauza riscului de botulism infantil, avertizează medicul.

"Dacă o persoană se confruntă cu dureri în gât, îi curge nasul și tușește, este posibil ca tusea să dureze două, trei săptămâni, iar antibioticele nu sunt necesare.
Dacă tusea se agravează și persoana respectivă se simte foarte rău sau nu poate respira, atunci este cazul să se prezinte la medic
", mai spune specialistul.


Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod