Meditatia te ajuta sa combati durerea

Medicamentele impotriva durerii sunt eficiente pe termen scurt, dar in timp pot avea diferite efecte adverse. O alternativa naturala si care da rezultate bune este meditatia, potrivit unui studiu american.

Medicamentele impotriva durerii sunt eficiente pe termen scurt, dar in timp pot avea diferite efecte adverse. O alternativa naturala si care da rezultate bune este meditatia, potrivit unui studiu american.


O sedinta simpla de meditatie face minuni, intrucat ajuta la gestionarea durerii si reduce sensibilitatea la aceasta. Cercetatorii de la University of North Carolina-Charlotte au realizat un studiu care sugereaza ca o ora de meditatie intr-o perioada de trei zile, adica 20 de minute zilnic, actioneaza ca un analgezic asupra durerii.


In ce a constat studiul?

Potrivit publicatiei La Stampa, participantii la aceasta cercetare au fost impartiti in doua grupuri: primul practica meditatii, iar cel de-al doilea experimenta alte tehnici de relaxare. S-au efectuat trei experimente si a fost masurat efectul sedintelor scurte de meditatie asupra durerii.

Dupa ce a analizat rezultatele obtinute, dr. Fadel Zeidan, coordonatorul studiului, a declarat ca "durerea s-a diminuat la subiectii care au participat la experiment si care au efectuat meditatii si mai mult decat atat, s-a inregistrat o scadere a sensibilitatii la durere chiar si atunci cand acestia nu mai mediteaza". Desi se stia  ca meditatia are acest efect benefic, se banuia ca actioneaza doar daca este efectuata pe termen lung si nu in doar trei zile.


Meditatia - o tehnica simpla si la indemana tuturor


Numeroase studii au aratat ca cine practica medicatia in mod corect prezinta un risc mai scazut de a se imbolnavi. Se pare ca este eficienta in cazul celor care sufera de afectiuni respiratorii, cardiovasculare, dar si cancer. Specialistii recomanda cel putin 10 minute de meditatii pe zi, efectuate dimineata, imediat dupa trezire.

Exista mai multe tehnici de meditatie. Iata numai un exercitiu simplu: stai asezat pe un scaun tare, cu spatele la cativa centimetri distanta de spatar (foarte multe persoane adorm in timpul meditatiei de aceea se recomanda aceasta pozitie). Pentru inceput inchide ochii. Concetreaza-te pe sunetul respiratiei tale. Aceasta este cea mai usoara forma de meditatie pe care o poate face un incepator. Lasa-ti abdomenul sa se mareasca si sa se micsoreze pe masura ce inspiri si expiri, permitand astfel aerului sa patrunda in plamani si incurajand efectele fiziologice ale relaxarii. De fiecare data cand in minte iti apar alte ganduri (si vor aparea), nu te descuraja si incearca din nou sa te concentrezi asupra sunetului respiratiei.

Doar aceasta actiune de concentrare asupra respiratiei timp de 10 minute pe zi este suficienta pentru a-ti imbunatati starea de spirit. Meditatia te ajuta sa-ti pastrezi o minte limpede, imbunatateste concentrarea, alunga emotiile negative si te ajuta sa-ti gasesti pacea interioara si fericirea.

Sunt foarte multe forme de meditatie si fiecare este liber sa isi aleaga ceea ce i se potriveste cel mai bine si ii face placere. Important este sa nu privesti meditatia ca pe un lucru pe care trebuie sa-l faci mereu, sa te starduiesti sa nu-l uiti sau sa te stresezi pentru ca mai ai inca ceva de efectuat intr-o zi. Ideal este sa iti faci timp pentru o mica sedinta in fiecare zi, sa intre in obiceiurile tale zilnice si sa nu fie ceva fortat. Meditatia te ajuta atata timp cat nu este ceva impus si nu reprezinta un efort din partea ta.

Unul dintre obiectivele principale ale meditatiei este acela de a-ti opri gandurile, dar pentru a reusi sa-ti "golesti" mintea, uneori este nevoie de multe luni sau chiar ani de exercitiu. De aceea trebuie practicata cu regularitate, iar cuvantul de oridine in ceea ce priveste aceasta tehnica este constanta.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • unom pe 4 Mai 2017, 20:11
    meditatia nu are nimic cu americanii'' ea tine de oamenii constienti

    Pe timpul cind Osho aducea meditatia in America, cind a infiintat un mic oras acolo ca sa initieze meditatia, americanii au fost impotriva lui si l-au izgonit .. iar acum Americanii fac studii .. oamenii constienti fac studii nu americanii...

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod