Ashwagandha

Cum să îți întărești rezistența organismului: Ashwagandha îți sare în ajutor

Te-ai întrebat vreodată de ce răcești sau te îmbolnăvești de gripă cu precădere toamna și iarna? Dat fiind că aceste afecțiuni sunt provocate de virusuri, frigul nu este întotdeauna răspunsul corect. Fragilitatea sistemului imunitar reprezintă, pe de altă parte, o soluție mult mai adecvată la întrebarea noastră.
Însă răspunsul pe care îl oferă sistemul holistic Ayurveda pare să fie cel mai potrivit și mai complex. De ce ne îmbolnăvim? Pentru că există dezechilibre în corpul nostru, care perturbă funcționarea sistemului imunitar. Vezi mai jos explicațiile care îți pot schimba perspectiva asupra propriei sănătăți! Află cum te ajută Ashwagandha să reconturezi echilibrul fizic și mintal!

De ce ne îmbolnăvim în sezonul rece: explicația Ayurveda


Toamna și iarna presupun o avalanșă a gripelor și răcelilor provocate nu neapărat de frig sau de virusuri, ci și de dezechilibre.
Nu e vorba însă numai de pierderea balansului interior, deși acest factor e cu siguranță unul esențial, cât și de dezechilibre ale doshelor minții, anotimpului sau mediului.

Dacă occidentalii atribuie bolile de sezon slăbirii sistemului imunitar, perspectiva Ayurveda este mult mai amplă. Conform ei, atunci când trupul tău se află în echilibru, te bucuri de o sănătate excelentă și de ceea ce medicina vestică numește un sistem imunitar puternic.

Care este însă explicația bolilor potrivit Ayurveda? Aceea că răceala și gripa survin ca urmare a modificării doshelor anotimpurilor.
Astfel, se trece de la vara dominată de Pitta la zilele de toamnă cu vânt și Vata și, în cele din urmă, la iarna ce aduce Kapha. Conform lui Jeff Perlman, specialist în Ayurveda, Vata reglează sistemul imunitar, iar Kapha are legătură cu aparatul respirator și cu nasul, de aici și incidența infecțiilor respiratorii. Iată o explicație ce pare mai mult decât autentică! Citește continuarea pe divahair.ro!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod