Ce se întâmplă în corp dacă foloseşti sucul de aloe vera

Aloe vera conţine peste 200 de substanţe nutritive pentru corp, astfel că este recunoscută pentru nenumărate beneficii pe care le aduce pentru sănătate.
Sucul de aloe vera în stare crudă (natural şi nepasteurizat) conţine cantităţi mari de vitamine, minerale, enzime şi aminoacizi care fac minuni pentru sănătatea, dar şi pentru pielea ta. Iată ce se întâmplă în corp dacă foloseşti sucul crud de aloe vera:


Sucul de aloe vera întăreşte sistemul imunitar

Deoarece conţine un cocktail de nutrienţi, sucul de aloe vera este recunoscut pentru faptul că ajută sistemul imunitar. Acest efect se datorează în mare parte şi vitaminei C, care se regăseşte în sucul natural de aloe vera.
Potrivit site-ului BrightSide, cea mai bună reţetă pentru a întări imunitatea este aceea de a folosi o frunză de aloe vera căreia să-i tai margina ţepoasă şi să o mixezi integral. Apoi amesteci pulpa rezultată cu o linguriţă de miere de albine şi un pahar cu apă.


Sucul de aloe vera este bun pentru păr

Este recunoscut pentru efectul benefic pe care îl are asupra sănătăţii părului. Sucul de aloe vera este bune pentru a face măşti care întăresc şi hidratează firul de păr, stimulându-i creşterea şi conferind un plus de strălucire.
Ca să faci o mască pentru păr trebuie să mixezi pulpa unei frunze de aloe vera cu 1 linguriţă de ulei de migdale presat la rece şi să aplici amestecul pe păr. Pune o cască de duş şi lasă să acţioneze timp de 20 de minute, după care spală părul cu apă căldă.


Sucul de aloe vera face minuni pentru piele

Hidratează foarte bine pielea, dar în acelaşi timp sucul de aloe vera îmbunătăţeşte elasticitatea pielii şi previne apariţia ridurilor. Amestecă 80 de mililitri de suc crud de aloe vera cu 3 linguri de apă şi 5 linguri de alcool şi aplică această mască în fiecare zi pe faţă şi gât, lăsând să acţioneze 10 minute.
Apoi spală cu apă călduţă şi aplică o cremă hidratantă.


Sucul de aloe vera este bun pentru digestie

Are capacitatea de a înmulţi bacteriile bune din intestin, ajutând astfel persoanele care au probleme cu digestia. Un studiu apărut în US National Library of Medicine National Institutes of Health arată că dacă bei de două ori pe zi câte 30 de mililitri de suc pur de aloe vera sunt reduse simptomele supărătoare care apar când ai sindrom de colon iritabil. De asemenea, potrivit specialiştilor, sucul pur de aloe vera are proprietăţi antibiotice.



Sucul de aloe vera este bun pentru arsurile solare

Arsurile cauzate de soare sau zgârieturile pot să fie tratate cu suc pur de aloe vera, deoarece are efect antibiotic şi cicatrizant. Aplică de 2-3 ori pe zi pulpa de aloe vera pe zonele afectate de arsuri solare sau cumpără produse din farmacie care au în conţinutul lor suc pur de aloe vera.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod