Cum să tratezi tusea folosind ingrediente naturale

Tusea se află printre cel mai des întâlnite probleme de sănătate. Atunci când există un blocaj sau un factor iritant în gât sau în pasajele aeriene superioare, creierul crede că are de-a face cu un element străin și îi comunică organismului să tușească pentru a elimina acel element.
Tusea poate fi cauzată, de asemenea, de o infecție virală, răceală, gripă, fumat sau alte probleme de sănătate (astm, tuberculoză și cancer pulmonar). Unele dintre simptomele tusei sunt: senzația de mâncărime din gât, durerile în piept și congestia nazală. Încearcă să folosești remedii naturale pentru a trata tusea. 

Tratează tusea cu ajutorul acestor remedii naturale:


1. Turmeric


Turmericul are un efect terapeutic asupra tusei, în special asupra tusei seci. Încălzește o jumătate de cană de apă într-un ibric. Adaugă o linguriță de pulbere de turmeric și o linguriță de piper negru.
Poți adăuga chiar și un baton de scorțișoară. Fierbe această compoziție pentru 2-3 minute. Adaugă o lingură de miere și amestecă bine. Bea acest lichid în fiecare zi, până când starea de sănătate se îmbunătățește.

2. Ghimbir


Ghimbirul este unul dintre cele mai populare tratamente naturale împotriva tusei. Se taie câteva felii mici de ghimbir și se zdrobesc ușor. Se pun într-un ibric cu apă și se aduce compoziția la punctul de fierbere. Această soluție pe bază de plante se bea de 3-4 ori pe zi, pentru a ameliora durerile în gât, tusea și chiar și congestia nazală.
Poți adăuga și puțină zeamă de lămâie sau miere. De asemenea, poți mesteca și ghimbir crud pe parcursul unei zile.

3. Lămâie


Lămâile pot fi folosite în diferite moduri pentru vindecarea tusei. Aceste fructe au proprietăți antiinflamatorii și oferă o doză importantă de vitamina C, care luptă împotriva infecțiilor. Poți prepara un sirop de tuse prin combinarea a două linguri de zeamă de lămâie și o lingură de miere. Bea acest sirop de câteva ori pe zi. De asemenea, poți amesteca puțină zeamă de lămâie cu miere și un vârf de cuțit de piper cayenne.

4. Usturoi


Usturoiul are proprietăți antibacteriene și antimicrobiene, care te pot ajuta să tratezi tusea. Se fierb 2-3 căței de usturoi într-un ibric cu apă, se adaugă o linguriță de oregano și se lasă să se răcească.
Se adaugă puțină miere și poți bea acest lichid pentru atenuarea simptomelor tusei și pentru îmbunătățirea respirației. O altă modalitate prin care poți profita de beneficiile usturoiului aduse sănătății este prin consumarea unui cățel de usturoi zdrobit, amestecat cu câteva picături de ulei de cuișoare și miere, pentru alinarea gâtului inflamat. 

5. Lapte cald cu miere


Laptele cald cu miere poate ameliora o tuse seacă și reduce durerile în piept cauzate de aceasta. Pentru o eficiență maximă, bea o cană cu lapte cald și miere înainte de culcare.
Iar dimineața, pe stomacul gol, mănâncă o linguriță de miere, pentru calmarea gâtului și eliminarea mucusului.
iulia-mirica
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • victo_53 pe 16 Feb 2017, 09:12
    Tuse

    Am incercat si lapte cald cu miere,ceai de ghimbir si multe altele dar,am scapat de tuse cu ulei de oregano pentru uz intern,5 picaturi in putina apa o data pe zi timp de 5 zile

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod