Cum să scapi de acneea de pe corp

Cum să scapi de acneea de pe corp

Coşurile sunt un adevărat coşmar. Şi parcă ne fac în ciudă şi apar în cel mai nepotrivit moment, cum ar fi înaintea unei întâlniri sau a unui eveniment important.
Dar nu numai coşurile de pe faţă ne fac viaţa grea, ci şi cele de pe corp. Vara este sezonul în care ne confruntăm adesea cu acneea de pe corp, căldura şi transpiraţia fiind factori declanşatori. Dacă această problemă te împiedică să te bucuri aşa cum ai vrea de ţinutele tale lejere de vară şi eşti stânjenită de cum arată pielea ta atunci când porţi costume de baie, pantaloni scurţi şi maiouri decoltate, iată ce trebuie să faci:

Acneea de pe gât

Dacă descoperi des că ai pori inflamaţi pe gât, în special în laterale, verifică produsele pe care le foloseşti pentru îngrijirea părului. Cosmeticele grase, pe bază de ulei sau silicon, pot provoca apariţia acneei în zona gâtului.
Ca să descoperi produsul responsabil, înceracă să elimini pe rând cosmeticele pe care le foloseşti pentru înfrumuseţarea părului. De asemenea, ţine părul prins atunci când faci sport sau când dormi, ca să eviţi contactul dintre păr şi pielea gâtului.

Acneea de pe spate

Coşurile de pe corp sunt de obicei localizate pe spate. Este o zonă mai greu accesibilă, pe care nu o poţi curăţa eficient de sebum şi celule moarte atunci când te speli. Din această cauză porii se blochează mai uşor şi se infectează din cauza transpiraţiei şi bacteriilor, transformându-se în coşuri.
Foloseşte un burete pentru baie cu o latură abrazivă pentru a-ţi masa spatele în timp ce îţi faci duş. Vei îndepărta în acest fel celulele moarte şi excesul de sebum. Alege un gel de duş antibacterian, care conţine acid salicilic, o substanţă ce curăţă porii în profunzime. De asemenea, schimbă mai des lenjeria de pat pe timpul verii.

Acneea de pe piept

Apare adesea din cauza transpiraţiei, dar şi din cauza sutienului. Este important să îţi faci duş după fiecare antrenament la sală sau după ce ai transpirat puternic în zilele călduroase.
Dacă nu te poţi spăla imediat, foloseşte şerveţele antibacteriene pentru a şterge zona gâtului şi decolteului. Spală des sutienele pentru a elimina bacteriile acumulate pe bretele.

Acneea de pe braţe

Dacă pe partea din spate a braţelor ai mici brobonele care se transformă treptat în coşuri, foloseşte o loţiune de corp care conţine acid lactic. Această subtanţă exfoliază pielea, îndepărtând celulele moarte. Poţi încerca şi un tratament naturist, aplicând iaurt pe zonele afectate.

Acneea de pe fese

Ai grijă să porţi lenjerie intimă din materiale naturale delicate cu pielea, bumbacul fiind varianta ideală. Satenul, dantela şi poliesterul sunt sintetice şi nu lasă pielea să respire, ceea ce poate provoca apariţia coşurilor.
De asemenea, pe timp de vară evită colanţii. Pentru că stau lipiţi de piele şi provoacă o frecare constantă pot provoca iritaţii şi acnee.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod