Ce se întâmplă în corp dacă bei ulei de măsline pe stomacul gol?

Poate ai mai auzit de această practică, însă te întrebi la ce ajută ea. Descoperă ce se întâmplă dacă bei ulei de măsline pe stomacul gol!
Uleiul de măsline extravirgin este o sursă excelentă de grăsimi sănătoase și nutrienți care sunt valoroși pentru sănătatea noastră. Însă, poate că nu te gândeai totuși să-l bei ca atare și pe stomacul gol! Potrivit specialiștilor de la BrightSide, acest obicei aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate, astfel că iată care sunt principalele motive ca să bei o lingură cu ulei de măsline pe stomacul gol:


Uleiul de măsline este bun pentru colon

De ce să bei pe stomacul gol o lingură cu ulei de măsline? Cercetările arată că uleiul de măsline băut pe stomacul gol protejează celulele de modificări care pot conduce la apariția cancerului. De asemenea, are proprietăți curative pentru colon și este un remediu excelent pentru persoanele care suferă de constipație. 


Uleiul de măsline este bun pentru piele, păr, unghii și oase

Acest obicei are un efect benefic asupra unghiilor, a pielii și a părului, redându-le aspectul sănătos. Se știe deja că este un ingredient nelipsit din măștile pentru păr sau ten, însă uleiul de măsline este mult mai eficient atunci când este administrat intern. 


Ulei de măsline pe stomacul gol: curăță ficatul

Dacă bei ulei de măsline pe stomacul gol te asiguri că toate organele interne funcționează normal și elimina toxinele. În special, uleiul de măsline este benefic pentru ficat, deoarece stimulează detoxifierea lui.
Pentru un rezultat mai bun se amestecă 2 linguri de ulei de măsline extravirgin cu zeama de la un sfert de lămâie și se consuma dimineața pe stomacul gol. 


Uleiul de măsline te ajută să slăbești

Conține o cantitate mare de grăsimi omega-3, adică acele grăsimi bune care conferă sațietate și sunt importante pentru sănătatea organismului. În plus, studiile arată că atunci când vrei să slăbești este foarte important să consumi grăsimi sănătoase, deoarece acestea stimulează metabolismul. În plus, uleiul de măsline este un bun înlocuitor pentru unt care conține multe calorii și nu este recomandat spre consum dacă vrei să scapi de kilogramele în plus.


Uleiul de măsline întărește sistemul imunitar

Tot grăsimile sănătoase sunt responsabile cu acest efect benefic asupra sistemului imunitar. Consumă zilnic o lingură cu ulei de măsline pe stomacul gol, deoarece aduce multe beneficii pentru sistemul imunitar.


Ulei de măsline pe stomacul gol: protejează inima de boli

Un alt beneficiu al consumului de ulei de măsline pe stomacul gol este şi cel al protejării inimii. Există două tipuri de colesterol, cel bun (HDL) și cel rău (LDL), iar uleiul de măsline abundă în grăsimi sănătoase care măresc nivelul colesterolului bun.
Astfel, inima ta este protejată de boli grave. Include uleiul de măsline în alimentația ta alături de o dietă echilibrată care cuprinde cereale integrale, legume și fructe pentru a proteja sistemul cardiovascular. 


Uleiul de măsline reduce inflamațiile din corp

Este unul dintre cele mai bune remedii cu efect antiinflamator în corp, de aceea ai un alt motiv ca să bei ulei de măsline pe stomacul gol.

Uleiul de măsline controlează nivelul glicemiei

Cercetările arată că uleiul de măsline scade colesterolul rău și nivelul glicemiei din sânge. Acest efect este benefic pentru persoanele care suferă de diabet.


Ulei de măsline pe stomacul gol: protejează creierul

Datorită compușilor din conținutul său, uleiul de măsline extravirgin sau presat la rece protejează creierul de maladii grave precum Alzheimer, scade riscul de depresie și îmbunătățește memoria. Prin urmare, iată încă un motiv pentru care merită să consumăm, cu moderaţie, ulei de măsline pe stomacul gol.
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • VORONEANU LUCIA pe 7 Iul 2023, 11:51
    AM INCEPUT SA CONSUM ULEI DE MASLINE EXTRAVIRGIN O LINGURA IN FOECARE DIMINEATA PE STOMACUL GOL

    AM PROBLEME CU CONSTIPATIA,, AM DIABET TIUP 2 ,,DE O LUNA DE ZILE AM INTRODUS IN CONSUM PE STOMACUL GOL DIMINEATA O LINGURA DE ULEI EXTRAVIRGIN SI UN PAHAR DE APA 200ML CU JUMATATE DE SUC DE LAMAIE SI SPUN CA MA SIMT BINE ,,NU STIU DACA PERIOADA TREBUIE SA FIE LIMITATA A CONSUMULUI,, EU POT SA BEAU ULEIUL FARA PROBLEME

    0
    0

  • Daniel Mesaroș pe 5 Nov 2022, 11:37
    ESTE eficient de bun ulei de măsline extra virgin

    Este foarte bun merită consumat în fiecare zi o dată de două ori pe zi merită pentru că și eu consum foarte mult ulei de măsline apreciez lucrul acesta merită consumat este extraordinar de bun și la diabet și la multe boli și la cap și peste tot

    0
    0

  • titi pe 26 Mar 2020, 10:28
    ulei masline

    Am pus o intrebare cam demult -nici un raspuns Cat de des se poate repeta folosirea uleiului de masline

    0
    0

  • Farcas Vitalie pe 19 Dec 2018, 20:09
    uleiul de masline

    Da as dori sa aflu si eu ajuta la prostata

    2
    1

  • titi pe 19 Iul 2018, 11:46
    ulei masline

    Doresc sa stiu daca uleiul de masline este recomandat pentruHBP a prostatei.

    3
    4

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod