Femeie care curata o ceapa rosie

Ce poţi să tratezi cu ajutorul cojilor de ceapă

Descoperă multiplele beneficii ale cojilor de ceapă şi gândeşte-te de două ori înainte să le arunci! Ele au capacitatea de a reduce tensiunea arterială, dar şi alte beneficii!

Ceapa este un superaliment recunoscut de secole pentru efectele sale terapeutice. Numeroase studii au întărit acest lucru, conferindu-i beneficii spectaculoase asupra sănătăţii. Fiind foarte bogată în quercetină, care se regăseşte în special în staturile sale exterioare şi în coajă, ceapa (galbenă şi roşie) are un efect spectaculos în cazul bolilor cardiovasculare.

Potrivit cercetărilor realizate până în prezent, quercetina este un flavonoid care apără organismul de numeroase tipuri de cancer la sân, prostată, ovare, colon, stomac, cap, gât, plămâni şi la ficat.

Un studiu apărut în publicaţia Plant Foods for Human Nutrition arată că datorită conţinutului ridicat în fibre şi flavonoizi, cojile de ceapă reduc riscul de boli cardiovasculare, gastrointestinale, cancer de colon, diabet de tip 2 şi obezitate. 

 

Ce poţi să tratezi cu ajutorul cojilor de ceapă

 

1. Reduc nivelul tensiunii arteriale


Studiile arată că ceapa şi ceaiul din coji de ceapă au un efect asupra tensiunii arteriale, fiind de folos persoanelor care suferă de hipertensiune arterială. Însă, acesta trebuie consumat cu moderaţie de către persoanele hipotensive, deoarece va avea acelaşi efect de scădere a tensiunii arteriale.

2. Scad colesterolul rău


Un alt beneficiu studiat este legat de efectul pe care îl are ceapa şi cojile de ceapă asupra nivelului de colesterol rău. Potrivit cercetărilor, datorită quercetinei din ceapă şi coji se reduce considerabil nivelul colesterolului rău. Chiar dacă nu poţi consuma cojile de ceapă este recomandat să le adaugi în ciorbe, supe, tocăniţe pentru a conferi aromă şi le poţi îndepărta înainte de a consuma preparatul. De asemenea, cu ajutorul cojilor de ceapă fierte în apă vei obţine un ceai pe care îl poţi consuma dacă ai probleme cu colesterolul ridicat şi cu hipertensiunea arterială.

3. Calmează durerile în gât şi tusea


Ceaiul preparat din ceapa integrală sau numai din coji de ceapă este de un real folos atunci când ai dureri în gât şi o tuse supărătoare. Pentru a prepara ceaiul ai nevoie de o ceapă întreagă crestată puţin în patru sau de cojile de la două cepe mari pe care să le laşi la fiert câteva minute în o jumătate de litru de apă.

4. Protejează tractul urinar


Ceaiul făcut cu ajutorul cojilor de ceapă are un efect protector asupra sistemului urinar, deoarece este diuretic şi favorizează eliminarea toxinelor. Este un remediu excelent în caz de cistite sau infecţii urinare.

5. Au efect antiinflamator


Datorită quercetinei, cojile de ceapă acţionează ca un antiinflamator natural, ameliorează durerile şi protejează corpul de boli grave, cum ar fi cancerul.

6. Întăresc sistemul imunitar


Potrivit specialiştilor, ceaiul din coji de ceapă este remediul perfect atunci când eşti răcită, având un efect stimulator asupra sistemului imunitar. Consumă ceaiul călduţ care te ajută în cazul în care au gâtul inflamat şi dureror, precum şi în situaţiile în care ai o tuse supărătoare. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod