Ulei din seminte de armurariu beneficii

Ce beneficii vei obține folosind ulei din semințe de armurariu?

Folosit în mod tradițional pentru susținerea funcțiilor ficatului, uleiul din semințe de armurariu are proprietăți curative pentru piele, digestie și echilibrul hormonal. Nu ezita să utilizezi ulei din semințe de armurariu pentru fortificarea organismului și înfrumusețarea tenului, iar multitudinea de beneficii te va convinge să nu mai revii la remediile anterioare.
După cum favorizează crearea de noi celule la nivelul ficatului, uleiul din semințe de armurariu este foarte eficient și pentru refacerea pielii. În timpul verii este ușor să recunoști planta datorită florilor mov sau roz, iar uleiul se obține prin presarea la rece a semințelor. Potrivit resultsbykosmetikos.com, este ideal să folosești ulei din semințe de armurariu pentru că îți oferă beneficii remarcabile din punct de vedere al conținutului de antioxidanți, acizi grași esențiali, viamine și steroli. Proprietățile lui unice îl vor transforma într-un element de bază în cadrul rutinei de îngrijire a pielii, dar și pentru protecția organismului pornind din interior.

 
Iată ce beneficii vei remarca dacă vei folosi frecvent ulei din semințe de armurariu:

 
1.
Protecția ficatului și detoxifierea naturală

Ficatul primește aproximativ 30% din sângele care circulă în corp în fiecare minut. Rolul lui este să elimine toxinele din sânge, să distribuie nutrienții necesari și să-i stocheze din timp. În cadrul studiilor de specialitate s-a constatat că uleiul din semințe de armurariu protejează ficatul de substanțele nocive, inclusiv de medicamente precum acetaminofenul datorită efectului antiinflamator și antioxidant. Astfel, uleiul susține capacitatea de refacere a ficatului prin crearea de celule noi, fiind util pentru tratarea icterului și a cirozei.

 
2. Reglarea nivelului de hormoni

Foarte rar se conștientizează legătura dintre ficat și echilibrul hormonal, dar realitatea este că acest organ previne excesul de hormoni.
În situațiile în care ficatul nu își îndeplinește funcțiile în mod optim pot apărea dezechilibrele hormonale, care te pot afecta pe multe planuri, de la modul în care arăți până la perfomanțele profesionale. Specialiștii au concluzionat că uleiul din semințe de armurariu poate combate simptomele menopauzei precum bufeurile sau schimbarea stării de dispoziție.

 
3. Asigurarea unei digestii optime

Datorită efectului puternic antiinflamator și de vindecare acest ulei este remediul ideal pentru digestie. Ameliorează circulația bilei, repară țesuturile deteriorate, flexibilizează membranele și calmează inflamația la nivel intestinal, fiind un remediu eficient pentru sindromul de colon iritabil și constipație.

 
4.
Reducerea simptomelor alergiilor sezoniere

Uleiul te poate ajuta și dacă ai probleme din cauza alergiilor de sezon. Reduce gravitatea manifestărilor precum nasul care curge, lăcrimatul ochilor, strănutul, senzația de mâncărime și durerile de cap.

 
5. Regenerarea pielii

Există foarte multe asemănări între piele și ficat. Pielea este cel mai mare organ și absoarbe o mare parte din substanțele cu care intră în contact. La fel ca și filtrarea realizată de ficat, pielea elimină toxinele prin intermediul transpirației. În aceste condiții felul în care arată pielea este un indiciu al problemelor interne. Acneea, eczema, producția excesivă de sebum sau uscarea îți pot indica faptul că ficatul tău nu funcționează optim.
Uleiul din semințe de armurariu favorizează  detoxifierea și calmează pielea inflamată și iritată, redându-i aspectul neted și luminos. În plus, oamenii de știință au identificat efectul de protecție UV obținut prin aplicarea uleiului la suprafața pielii.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod