Alimente care îți vindecă organismul

Deși poți merge oricând la medic pentru un tratament medicamentos, cel mai bun remediu este prevenția.
Există anumite alimente care îți vindecă organismul și care previn apariția afecțiunilor majore. Prin adăugarea acestor alimente în dieta ta, poți vindeca afecțiunile curente și împiedica organismul să dezvolte altele. Iată ce alimente îți vindecă organismul!

Ce alimente care îți vindecă organismul ar trebui să incluzi în dieta ta?


1. Aloe vera


Aloe vera poate fi găsită în băuturi, dar planta de aloe vera reprezintă una dintre cele mai bune surse de compuși antivirali și antibacterieni. După ce tai o frunză de aloe vera, stoarce sucul din aceasta. Folosește gelul pe față, pentru a-ți curăța tenul și pentru a vindeca pielea în mod natural. Lasă gelul pe piele timp de 10 minute înainte de a-l spăla pentru a obține cele mai bune rezultate.

2. Bicarbonat de sodiu


Bicarbonatul de sodiu este un remediu popular. Îl poți folosi pentru a face pastă de dinți, tratamente pentru acnee, tratamente împotriva durerii.
Dacă iei bicarbonat de sodiu pe cale orală, amestecă jumătate de linguriță într-un pahar cu apă. Cel mai bine faci acest lucru dimineața, înainte de a mânca. Poți folosi bicarbonatul de sodiu și ca apă de gură. Pentru aplicații topice, utilizează mai puțină apă, astfel încât bicarbonatul de sodiu să formeze o pastă.

3. Turmeric


Turmericul este un agent puternic pentru vindecarea organismului. Poți reduce inflamația printr-un compus chimic numit turmeric sau curcumă. Acest compus poate chiar preveni cancerul, cum ar fi cancerul de sân, de ovare sau la plămâni. Turmericul poate fi folosit pentru acnee, vindecarea rănilor și răcelilor. Dacă ai o răceală sau tușești, poți bea un amestec de turmeric chiar înainte de a te culca, pentru a stimula sistemul imunitar.
Poți amesteca, de asemenea, acest condiment cu lapte sau apă pentru a face o pastă pentru pielea ta. Această pastă se lasă pe piele să acționeze timp de 20 de minute înainte de a o spăla.

4. Usturoi


Usturoiul are un conținut bogat de compuși antiinflamatorii și antibacterieni. Este și un remediu antiviral puternic. Poate fi folosit pentru gătit, dar poți face și un ceai de usturoi dacă suferi de o durere în gât sau de o durere de dinți.

5. Ghimbir


Ghimbirul este un aliment excelent pentru vindecare. Acesta te poate ajuta să reduci greața și să vindeci sistemul imunitar. De asemenea, este una dintre cele mai bune surse de antioxidanți din lume și poate reduce inflamația.

6. Miere


Mierea este un alt remediu care are proprietăți antimicrobiene, antibacteriene și antifungice. Este adesea folosită pentru alergii și răceli.
Poți aplica pe o rană sau arsură dacă vrei să scapi de bacterii și virusuri. Dacă ți se usucă pielea sau scalpul, mierea poate hidrata instant pielea. Poți aplica mierea local sau o poți folosi într-un ceai.

7. Lămâie


Lămâia este perfectă pentru sistemul digestiv, iar apa cu lămâie este ideală pentru slăbit. Lămâia ajută și la eliminarea acneei și îți detoxifică în mod natural corpul. Poți, de asemenea, să o folosești pentru a crește nivelul de energie. Poți să o pui în apă, să faci un ceai de lămâie sau să o aplici direct pe piele.

8. Ulei de cocos


Uleiul de cocos este uimitor pentru pielea ta. Îl poți folosi ca o cremă pentru bărbierit, balsam pentru păr, loțiune, hidratant pentru față, pentru a îndepărta machiajul sau ca deodorant. Are proprietăți antimicrobiene care ajută la prevenirea infecțiilor.

9. Ceapă


Ceapa are un conținut bogat de compuși antiinflamatori. Aceasta ajută la stimularea naturală a sistemului imunitar atunci când tușești sau ai o răceală.
Ceapa poate fi adăugată cu ușurință în mâncărurile tale preferate.

10. Mentă


Ceaiul de mentă poate ajuta la reducerea problemelor digestive. Dacă ai mâncat prea mult, poți atenua balonarea. Ceaiul de mentă este bun și pentru congestie nazală, acnee, greață și slăbit. Îți poate întări sistemul imunitar și reduce depresia.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod