7 motive să meditezi în fiecare zi

Meditația îți poate schimba perspectiva asupra vieții și te va ajuta să te relaxezi mai ușor, fiind o schimbare binevenită în rutina zilnică. Descoperă ce avantaje ai dacă meditezi în fiecare zi.
Prin intermediul meditației te poți cunoaște mai bine și vei învăța să-ți reglezi reacțiile la acțiunea factorilor externi. Nu înseamnă doar să stai nemișcat și să fii pasiv. Atunci când meditezi vei fi mai aproape de propriile sentimente și vei învăța lucruri noi despre personalitatea ta. Nici nu trebuie să rezervi meditația pentru weekenduri deoarece are un rol esențial în ritmul zilnic al vieții. Te ajută să fii empatic și să eviți depresia sau anxietatea.

 
Iată ce beneficii vei avea dacă meditezi în fiecare zi:

 
1. Vei deveni conștient de propriile gânduri

Meditația te va ajuta să te gândești mai mult la acțiunile pe care le întreprinzi și să judeci în mod rațional ceea ce simți. Poate că în unele zile gândurile negre sau grijile te fac să realizezi acțiunile automat fără să dai atenție celorlalte lucruri, dar meditația te scoate din această stare și favorizează revenirea în momentul prezent, când poți reflecta la ceea ce se întâmplă chiar acum. Te poți concentra asupra respirației și vei scăpa de presiunea constantă a lucurilor care urmează să se întâmple și pentru care te pregătești în fiecare moment.

 
2. Vei fi mai puțin stresat

Cu toții suntem afectați de stres. Un nivel redus de stres este inevitabil, dar dacă apare tot timpul va deveni toxic și îți poate afecta sănătatea. Meditația te ajută să regăsești liniștea și relaxarea de care ai nevoie. Inspiră și expiră, concentrându-te exclusiv pe ritmul respirației și vei vedea că grijile și emoțiile negative nu te vor mai afecta. Bineînțeles că stresul nu va dispărea, însă vei observa că acumulezi multe mai puține griji pentru că nu le dai o atenție exagerată. În loc să le ignori, neutralizează-le prin meditație și te vei simți mai bine.

 
3. Îți vei putea controla mai bine emoțiile

Cu siguranță nu vrei ca emoțiile tale să fie expuse oricărui factor extern, fără să poți face ceva pentru a-ți redobândi echilibrul. Fericirea, supărarea, tristețea, furia sau îndoiala pot face parte din gama de emoții pe care le simți, dar nu înseamnă că trebuie să accepți că nu ai niciun control asupra felului în care evoluează.
Dacă înveți cum să reacționezi în situațiile stresante vei ști cum funcționează emoțiile și meditația îți oferă prilejul ideal pentru a face acest lucru. Cu cât meditezi mai des, cu atât îți va fi mai clar ce fel de gânduri declanșează emoțiile negative și cum trebuie să procedezi pentru a le contracara la momentul potrivit. 

 
4. Vei lua decizii mai bune

Pe măsură ce devii conștient de propriile gânduri, emoții și acțiuni deciziile tale vor fi fundamentate pe argumente logice. Nu te vei lăsa influențat de stres sau de circumstanțe dificile, ci vei cântări lucrurile obiectiv pentru a hotărî ce este mai bine pentru tine.

 
5. Vei încetini ritmul

Dacă te-ai obișnuit să fii mereu în alertă, în căutarea noilor provocări, este foarte util să diminuezi acest ritm și să înveți să te bucuri și de lucrurile mărunte. Prin intermediul meditației vei înțelege că viața nu este o cursă și nu vei rata oportunități deosebite pentru că erai prea grăbit să obții alte lucruri.
Meditația te ajută să nu ai regrete și să-ți trăiești viața pe deplin. Dacă reușești să reduci agitația de la nivelul minții prin meditație, toate celelalte aspecte ale vieții tale se vor ordona drept consecință.

 
6. Este gratis

Nu te costă nimic să meditezi și poți încerca până când devii foarte priceput. Nu există metode greșite de a medita, iar în timp vei descoperi că această abilitate poate constitui un punct de susținere pentru toate celelalte aspecte ale vieții tale.

 
7. O poți practica oriunde

Este suficient să găsești un loc confortabil și liniștit și poți începe. Acasă, la birou sau pe o pajiște, există o varietate de locuri în care poți încerca să meditezi. Important este să te simți calm și să poți să te relaxezi.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod

5 legume pe care le poți crește în interior, indiferent de vreme

Descoperire șocantă: 3 oameni au murit de cancer după ce au primit organe de la același donator

„Explozie“ de cancer în toată lumea: Extinderea bolii este alarmantă

6 greșeli care afectează strălucirea părului tău

Magicianul din spital: Doctorul care dansează, prietenul copiilor bolnavi

9 idei ca să folosești mierea în tratamentele de înfrumusețare

Dureri ciudate în timpul sarcinii care sunt total normale

9 alimente care au mai multă vitamina C decât portocalele

Cum să folosești oțetul de mere pentru piele frumoasă și păr strălucitor

Chinul din spatele cortinei: Lady Gaga are dureri cronice în fiecare zi

5 alimente care pot creşte riscul de cancer

Adio insomnie! Metoda secretă folosită de militarii americani care te ajută să adormi în două minute

Ce să faci dacă îți cad genele. Trucuri care le stimulează creșterea

Olivia Newton-John, diagnosticată cu cancer pentru a treia oară: „Cred că voi învinge“

Ce trebuie să mănânci pentru articulații sănătoase

De ce ar trebui să mănânci cât mai des afine

Miso - Ce beneficii are pentru sănătate această pastă

Ananas - Ce beneficii are pentru sănătate?

Robbie Williams, din nou tătic: Are o fetiță născută de o mamă surogat

Nucile - Ce beneficii au pentru sănătate?

8 sfaturi pentru a găti mai sănătos mâncarea marocană

Când cancerul nu mai e un capăt de drum: Încă o vedetă vorbește despre boala care i-a schimbat viața

Murele - Ce beneficii au pentru sănătate?

Keanu Reeves strânge bani pentru spitalele de copii. De ce nu vorbește despre asta

Cum vor arăta Meghan Markle și Kate Middleton la 60 de ani: Cu riduri și părul alb, dar tot frumoase!

Alimentația în timpul examenelor - Ce trebuie să mănânci pentru concentrare

10 cauze ascunse ale acneei şi modalităţi de a scăpa de ea

Păpușa vie: Fetița cu părul strălucitor cucerește lumea

Ce se întâmplă dacă te tunzi scurt? 7 beneficii neașteptate

Ce se întamplă de fapt atunci când îți trosnești degetele?