6 uleiuri esențiale care inhibă dezvoltarea cancerului

Anumite uleiuri esențiale au puteri terapeutice dovedite și pot inhiba dezvoltarea cancerului. Descoperă care sunt acestea!
Uleiurile esențiale sunt folosite de foarte multă vreme în medicina alternativă, datorită proprietăților vindecătoare care au fost studiate și demonstrate. Numeroși specialiști susțin că acestea pot să inhibe dezvoltarea cancerului și merită să fie folosite în prevenție și chiar ca adjuvante la recomandarea medicului. 

Potrivit publicației AwarenessAct, cele 6 uleiuri esențiale cu puteri vindecătoare și care luptă cu cancerul sunt: uleiul de cimbru, smirnă, turmeric, lavandă, tămâie și lemongrass. Folosirea uleiurilor esențiale a câștigat multă popularitate.
Ele trebuie diluate într-un ulei vegetal (cum ar fi uleiul de floarea soarelui), după care se pot aplica pe piele, se pot face inhalații/comprese sau se pot consuma numai în cazul în care este specificat pe ambalaj că uleiul este și pentru uz intern. 


6 uleiuri esențiale care inhibă dezvoltarea cancerului


1. Uleiul esențial de cimbru

Un studiu apărut în publicația Molecules în 2010 arată că uleiurile esențiale au un efect puternic asupra celulelor canceroase. Specialiștii au constatat că uleiul esențial de cimbru acționează asupra cancerului de sân, pulmonar și prostată datorită unui compus numit timol.
Acesta s-a demonstrat că activează mecanisme care ucid cancerul.


2. Uleiul esențial de smirnă

Este asemănătoare cu tămâia, iar atunci când sunt asociate cele două uleiuri pot să aibă un efect și mai puternic. Un studiu apărut în 2013 a demonstrat că uleiul esențial de smirnă folosit în combinație cu cel de tămâie are un efect puternic anticancerigen.


3. Uleiul esențial de turmeric

Turmericul este unul dintre cele mai puternice antiinflamatoare și s-a demonstrat că are proprietăți anticancerigene. Cercetările au arătat că turmericul stimulează apoptoza, adică moartea celulelor canceroase.


4. Uleiul esențial de tămâie

Este recunoscute pentru activitatea sa puternic antitumorală. Uleiul esențial de tămâie s-a demonstrat că are un efect asupra celulelor cancerului de pancreas, sân și vezica urinară, deoarece a fost capabil să provoace moartea celulelor canceroase.
De asemenea, studiile au arătat că acest ulei are acțiune doar asupra celulelor canceroase, deoarece face distincția dintre acestea și celulele sănătoase. 


5. Uleiul esențial de lavandă

Lavanda are un puternic efect antioxidant, iar cercetătorii au constatat în multe studii că are capacitatea de a proteja creierul. Potrivit specialiștilor, uleiul esențial de lavandă este fără îndoială un puternic neuroprotector, astfel că protejează celulele nervoase de stresul oxidativ care poate conduce la cancer. 


6. Uleiul esențial de lemongrass

Un alt ulei care are proprietatea de a lupta împotriva cancerului este cel de lemongrass. Un studiu apărut în 2009 arată că uleiul de lemongrass testat in vitro s-a dovedit a avea un efect distructiv asupra celulelor canceroase.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod