5 remedii utile pentru răul de mașină

Vrei să pleci în vacanță sau doar în weekend, dar te simți limitat când trebuie să alegi destinația pentru că nu ai remedii pentru răul de mașină? Nu te stresa. Încearcă și tu soluțiile utile pentru eliminarea stării de greață și amețeală.
Nu ai de ce să renunți să vizitezi anumite locuri pentru că nu sunt acesibile decât cu mașina. De acum înainte nu te vei mai simți rău în timp ce călătorești pentru că vei avea la îndemână remedii eficiente. Răul de mașină este un inconvenient major atunci când vrei să te bucuri de momente speciale în timpul călătoriilor și ar putea să te facă să vrei să stai mereu acasă. Mai bine testează soluțiile propuse de specialiști pentru a putea să dai frâu liber spiritului de aventură. Vei descoperi noi locații de vis în compania prietenilor, partenerului sau a întregii familii fără să trebuiască să încetinești totul pentru că te simți rău.

 
Iată ce soluții elimină răul de mașină și te ajută să fii spontan:

 
1. Ghimbirul

Este foarte bine să iei cu tine bomboane cu ghimbir, limonadă cu ghimbir, capsule cu acest condiment sau ceai concentrat de ghimbir. Ghimbirul conține un antioxidant puternic numit gingerol, care este un remediu foarte des utilizat împotriva răului de mașină, de avion sau de mare.
În cadrul studiilor realizate s-a constatat că ghimbirul este la fel de eficient ca și medicamentele prescrise pentru a trata această problemă.

 
2. Vitamina B6

În cadrul unui studiu recent s-a testat eficiența unei doze zilnice de 25mg de vitamina B6 asupra femeilor însărcinate pentru a preveni starea de greață care apare dimineața. După numai 3 zile, doar 26% dintre pacientele care participau la studiu au avut stări de greață și vomă, iar celelalte s-au simțit mult mai bine. Discută cu medicul tău pentru a stabili dacă această vitamină te-ar putea ajuta și pe tine să-ți ameliorezi starea când călătorești cu mașina.

 
3. Alege cu atenție unde stai

Este indicat să alegi locul din față, de lângă șofer, să conduci chiar tu sau să stai la mijloc, în spate. Potrivit cercetătorilor de la Centrul Medical al Universității din Maryland, răul de mașină se declanșează în momentul în care organismul, urechea internă și ochii trimit semnale diferite spre creier.
Dacă îți focalizezi privirea exact în fața ta și privești linia orizontului ai putea „păcăli” creierul, dându-i impresia că nu te miști.

 
4. Fii atent și la meniu

Deși la prima vedere ai putea crede că este mai bine să călătorești pe stomacul gol pentru a nu risca să apară starea de vomă când ești în mașină, să știi că nu vei reuși să reduci simptomele dacă procedezi astfel. Lipsa nutrienților esențiali va accentua răul de mașină, așa că este mai bine să ai la tine mici gustări sănătoase. Nu mânca prea mult, ci alege lucruri consistente, care să ocupe un spațiu redus în stomac. Bea multă apă și mănâncă puțin și des pentru a evita amețeala sau greața apărute pe neașteptate.

 
5. Aromaterapia

Uleiurile esențiale pot fi o soluție rapidă pentru a stopa răul de mașină. Deși nu există încă studii de mari dimensiuni care să le măsoare efectele, cu siguranță stimularea celorlalte simțuri îți va distrage atenția de la greață.
Uleiurile esențiale de ghimbir, mentă și lavandă îți vor fi de folos când pleci la drum. Nu numai că vor elimina greața, dar te vor ajuta să te relaxezi și să zâmbești mai des, uitând de stresul acumulat și de lucrurile care te îngrijorează.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod