10 beneficii mai puțin știute pe care le au algele marine

alge marine

Algele marine sunt bogate în compuși minerali care ajută la regenerarea țesuturilor și a pielii. Beneficiile lor medicale și cosmetice sunt mai puțin apreciate la noi, dar ele reprezintă o sursă importantă pentru sănătatea și frumusețea ta.
Japonezii fac salate delicioase cu alge, francezii le folosesc foarte des în produsele cosmetice antiaging, iar în Anglia se consumă în diverse preparate, inclusiv în pâine.

Algele marine, crude sau uscate, sunt o sursă bogată de minerale, săruri și oligoelemente care ajută la regenerarea pielii și susțin imunitatea organismului, vasele de sânge și buna funcționare a inimii. Iată 10 beneficii importante ale algelor pentru care sunt tot mai apreciate și folosite în diverse terapii.

Cele mai importante beneficii ale algelor


Algele marine sunt, poate, organismele vegetale cele mai bogate în compuși minerali.
Ele conțin microelemente din iod, brom, magneziu, potasiu, sodiu, calciu, fosfor, sulf, clor, cupru, siliciu.

2. Varietatea de vitamine care se găsește în alge este surprinzător de bogată. Algele conțin vitaminele A, B1, B2, B6, B12, C, D, E, K și PP. Ele reprezintă o sursă proteică importantă, fiind adesea considerate hrana viitorului. Algele conțin acizi proteici, glucide, clorofilă, un procent foarte ridicat de celuloză, dar și substanţe antibiotice.

3. Curele cu extracte din alge sunt indicate pentru imunitatea și pentru rezistența organismului, ele stimulând activitatea inimii, circulația sângelui și activitatea ficatului.
Fibrele din alge împiedică depunerea de grăsime pe pereții vaselor de sânge. Citește continuarea pe libertateapentrufemei.ro!

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod