Impotenta la barbati

In ultimul timp merge mai prost. La pat adica. De multe ori nici nu iti dai seama cum a inceput acest lucru, pentru ca amandoi sunteti ocupati, ajungeti acasa obositi si aveti dorinte mult mai intense de odihna sau de a discuta despre ce faza ti-a facut seful la birou decat o partida fierbinte de sex.
Te gandesti ca vremurile de la inceput, cand erati in stare de orice pentru a fi impreuna, au cam apus. Si totusi... asa rar si evaziv cum e, incepi sa ai sentimentul ca partenerul tau te evita, ca actul sexual nu mai dureaza sau nu mai are intensitatea pe care o avea inainte si ca anumite lucruri s-au schimbat. Incepi sa te intrebi daca nu e o problema a relatiei voastre, daca nu e o problema a ta. Mai devreme sau mai tarziu, o sa incepi sa te intrebi daca nu cumva are si el o problema.


Discuta cu el!

Cultura noastra masculina il va impiedica pe un barbat sa recunoasca ca are o problema pana in ultimul moment.
Va prefera sa adopte tehnici de evitare, de negare, de amanare, de orice vrei, doar sa nu cumva sa confrunte problema. De aceea, daca ii esti alaturi si daca iti doresti si propriul bine pana la urma, nu il mai lasa sa se ascunda dupa starile de depresie sau oboseala, dupa sedintele de la birou sau faptul ca l-ai luat prea tare. S-ar putea sa reactioneze chiar agresiv, cum multi o fac. Sa iti spuna ca tu ai o problema si ca esti ahtiata dupa sex. Incearca sa nu intri in conflict cu el pe teme filosofice si sa il aduci intr-o stare in care sa fie sincer si sa comunice deschis cu tine. Nu ii pune problema in brate si gata.
Are nevoie de suportul tau si orice solutie il va face mai curajos, dar si mai apropiat de tine.


Cauta cauza organica!

Porniti de la eliminarea cauzelor organice. Oricat de tanar ar fi partenerul tau, exista probleme organice (cum ar fi prostatita) care pot interfera cu performanta sa sexuala. Arata-i ca ii esti alaturi si ca nu e o stigma sa mergi sa rezolvi o problema “masculina”. Dimpotriva, cu cat se hotaraste mai repede, cu atat mai repede rezolvati problema si scapa si el de toate complexele sale. Iar medicul care o sa il consulte vede astfel de cazuri toata ziua, asa ca nu se va uita la el ca la singurul mascul care nu mai are erectii spontane.
In acelasi timp, incearca sa nu il tratezi ca pe un copil. Respecta-i masculinitatea si incurajeaza-l sa depaseasca complexe date de o mentalitate invechita. Cu calm si hotarare, vei reusi sa echilibrezi miscarile lui de du-te vino, in care va oscila intre a merge la medic si a amana.


Mergi mai departe!

Faptul ca a mers la medic nu rezolva lucrurile. Primeste doar un diagnostic. Asa ca e de datoria lui sa se responsabilizeze si sa duca lucrurile mai departe: tot ceea ce tine de medicatia pe care trebuie sa o respecte, de reguli de igiena si viata. Nu e datoria ta ca el sa faca acest lucru.
Insa ca partenera, il poti incuraja ca este pregatit sa le faca si il poti motiva, amintindu-i de consecintele respectarii instructiunilor medicale.

Il poti sustine si il poti ajuta. Dar nu uita ca problema este a lui si este datoria lui sa o rezolve, nu a ta. Uneori apar si niste limite date de incapatanarea lui pe care poti sa le accepti sau sa mergi mai departe.

Citeste si...
Impotenta masculina - un subiect tabu?
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ameliailiuta pe 10 Nov 2009, 16:19
    impotenta

    Acest subiect este de natura medicala.Dr. Fica se ocupa de aceasta problema.Eu am fost la clinica Anais si inca suntem sub tratament. Sper din tot sufletul sa rezolvam problema sotului meu.

    0
    0

  • bennynadler pe 22 Mai 2009, 10:51
    impotenta

    articol excelent pacat ca e citit de imbecili care nu stiu de ei o sa primeasca asta putin mai tarziu cand o sa aibe DIABET ,TENSIUNE ARTERIALA ETC ,ETC si atunci o sa foloseasca limba daca nu o sa se trateze la timp asa cum spuneti in articol

    2
    0

  • oraunu pe 21 Mai 2009, 18:16
    impotenta

    Sotul tau nu stiu ce-o manca dar tu sigur mananci rahat atata timp cat vrei sa-ti vinzi produsele pe aici. Femeile si prostia fac din barbati niste impotenti. Daca primele actioneaza psihic,cea din urma vine din abuzuri,bautura...alcool,sedentarism si altele...

    0
    0

  • radu mariana pe 20 Mai 2009, 13:30
    impotenta la barbati

    si sotul meu s-a confruntat cu aceasta problema dar de cand mananca herballife toate problemele de sanatate le-a rezolvat pt relatii radu.mariana63@yahoo.com

    2
    3

  • Filip Nagdalena pe 20 Mai 2009, 07:36
    buna dimineatza

    Pentru cei care au astfel de probleme....exista un remediu natural, pentru mai multe informatii magdalena_filip@yahoo.com sau numarul de telefon 0742 150 828 , si apropo de afectiuni, si cei care sufera de prostata le pot veni in sprijin,o seara placuta!

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod