Doneaza 2 euro prin SMS pentru copiii cu probleme cardiace din nastere!

Asociatia "Inima Copiilor" desfasoara, cu sustinerea Lianei Stanciu, o campanie de strangere de fonduri pentru infiintarea unui departament de cardiochirurgie la spitalul de copii Marie Curie (Budimex) din Bucuresti.
In Romania se nasc in fiecare an in medie 1500 de copii cu malformatii cardiace congenitale. Dintre acestia, aproximativ 1000 au nevoie de operatie si tratament, deseori de urgenta. In lipsa corectiei medicale, o treime dintre ei mor inainte de a implini un an. In Bucuresti si in tot estul si sudul tarii nu exista nicio sectie de specialitate, iar sectiile din Targu Mures si Cluj sunt suprasolicitate. Este nefiresc, complicat si mult prea costisitor sa trimitem toti copiii bolnavi pentru tratament in strainatate. Uneori e imposibil! Uneori e foarte urgent!

Ministrul Sanatatii, Ion Bazac declara in 5 mai pentru Agerpress ca: “O prioritate a mea este sa realizam un centru de chirurgie cardiaca pentru copii la nivel european.
Nu de alta, dar in momentul acesta, cu exceptia unor facilitati pe care le avem la Tg. Mures si a unor bune intentii la Institutul "C.C. Iliescu", lipseste chirurgia cardiaca pediatrica si ceea ce se incearca a se realiza cu sprijinul asociatiilor nonguvernamentale, atat la Spitalul "Grigore Alexandrescu" cat si la Spitalul "Marie Curie", sunt initiative de laudat”.


La spitalul Marie Curie exista o aripa de spital nou construita unde urmeaza sa functioneze o sala de operatii si un salon pentru terapie intensiva postoperatorie ce vor fi utilate corespunzator.
Suma minima necesara pentru inceput este de 500.000 Euro.


Cum puteti ajuta?


Campania de strangere de fonduri se desfasoara intre 1 aprilie si 30 iunie. Pana acum s-au strans peste 350.000 Euro din suma minima de 500.000 Euro necesara pentru inceput. Cei care vor sa ajute pot dona 2 Euro prin SMS la 858. Numarul este oferit gratuit de Cosmote, Orange si Vodafone. In retelele Orange si Vodafone nu se percepe TVA.

De asmenea exista posibilitatea de a face donatii in cont sau online pe site-ul Asociatiei, www.inimacopiilor.ro. Tot pe site, pot fi gasite detalii despre proiect si despre mersul campaniei.
Campania a primit din partea CNA calitatea de campanie de interes public (hotararea 4241 din 19.03.2009).

Asociatia "Inima Copiilor" este o asociatie non-guvernamentala si non-profit constituita in Ianuarie 2006. Din august 2006 Asociatia “Inima Copiilor” reprezinta oficial in Romania organizatia de interes umanitar international "The Heart of Children", Italia, condusa de Dr. Vittorio Vanini, iar din iulie 2008 este afiliata la Alianta Nationala de Boli Rare. Scopul Asociatiei este acela de a ajuta copiii cu probleme cardiace, in special pe cei cu malformatii cardiace congenitale.
Asociatia a dotat cu aparatura medicala in valoare de peste 480.000 Euro Sectia de Cardiochirurgie Pediatrica a Institutului Inimii “Niculae Stancioiu” din Cluj unde a si organizat si sustinut financiar 6 misiuni medicale umanitare.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod