Candidoza vaginală se agravează vara. Trucuri de igienă corectă

Femeie cu simptome de candidoza vaginala

Cunoşti şi tu acele simptome foarte deranjante! Trebuie să ştii că în timpul verii candidoza vaginală se agravează, dar poţi să respecţi câteva sfaturi ca să previi acest lucru
Potrivit specialiştilor, vremea caldă determină anumite acțiuni care favorizează apariția acestei infecții supărătoare.

Responsabilă de apariția candidozei vaginale este proliferarea exagerată a unei ciuperci numite Candida Albicans, care se regăsește în mod natural la nivelul vaginului. Această creștere exagerată se produce pe fondul scăderii imunității generale, creșterii acidității mediului vaginal și iritației mucoasei vaginale.

„Vara, o parte din aceste condiții pot fi realizate prin deshidratare, transpirație excesivă, acțiunea clorului din apă și iritația dată de costumul de baie, în cazul femeilor care merg la piscină. Trebuie subliniat că infecția candidozică nu este o boală cu transmitere sexuală, dar poate fi declanșată de actul sexual, prin iritarea mecanică a mucoasei vaginale”, avertizează Dr. Gheorghe Bacalbașa, medic ginecolog la clinica Bio-Medica, din București.


Cum se manifestă candidoza vaginală?


 • scurgere albă, brânzoasă şi abundentă
 • usturimi şi mâncărimi vaginale
 • usturime la urinare
 • arsuri şi dureri în timpul contactului sexual
 • înroşirea şi inflamarea labiilor mici.


Candidoza vaginală: trucuri de igienă corectă


În sezonul cald mai ales, pentru a preveni apariția candidozei, medicul recomandă respectarea unei igiene corecte. „Recomand spălături vaginale o dată la câteva zile, iar în cazul predispoziției pentru această afecțiune, se poate adăuga în irigator o linguriță de bicarbonat de sodiu, pentru a determina un Ph vaginal alcalin, care inhibă dezvoltarea ciupercii responsabile de apariția candidozei”, adaugă Dr.
Gheorghe Bacalbașa.

Alte măsuri de prevenire:

 • după igiena locală cu apă călduţă, zona va fi bine uscată cu un prosop
 • evită umiditatea în zona genitală
 • foloseşte lenjerie de corp lejeră, din bumbac
 • evită folosirea excesivă a deodorantelor intime
 • evită apa fierbinte
 • evită tampoanele interne sau foloseşte-le doar în cazurile de strictă necesitate, deoarece mediul cald şi umed este cel mai propice pentru dezvoltarea candidei.

Întrucât simptomele sunt similare cu cele ale altor infecții genitale (senzația de arsură locală, mâncărime, durere locală, secreții vaginale abundente etc.), candidoza vaginală se diagnostichează numai prin analiza la microscop a secreției vaginale, iar tratamentul trebuie prescris numai de medic, și nu administrat după ureche.
În caz contrar, există riscul ca infecția să se înrăutățească, iar ciupercile care au provocat infecția să devină rezistente la antimicotice.


Candidoza vaginală la bărbaţi


În cazul bărbaților, micoza genitală este mai rară, însă de obicei, aceștia sunt purtători. Simptomatologia este mai puțin evidentă și, în caz de suspiciune, diagnosticul și tratamentul trebuie efectuate doar de un medic specialist dermato-venerolog. Tratamentul constă în antimicotice și trebuie urmat de ambii parteneri, conform protocolului stabilit de medic.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • DAN pe 19 Iul 2016, 15:06
  GINECOLOGI OBTUZI

  MAJORITATEA FEMEILOR NU MERG LA CONSULTATIE DEOARECE GINECOLOGII DIN TARA ASTA NU PERMIT PARTENERILOR SA INTRE LA CONSULTATIE….SOTIA MEA NU MERGE FARA MINE NICI LA TESTUL BABES- PAPANICOLAU….SPUNE CA SE SIMTE RELAXATA SI IN SIGURANTA DOAR ATUNCI CIND SINT SI EU LINGA MASA DE CONSULTATIE….DOMNILOR GINECOLOGI, SINTEM IN SECOLUL XXI….FITI MAI DESTUPATI LA MINTE….ADOPTATI O GINDIRE MAI MODERNA….NU MAI DECIDETI IN LOCUL NOSTRU CA SI CUM NOI AM FI OLIGOFRENI ....PARTENERELE NOASTRE AU NEVOIE DE NOI IN ASTFEL DE IMPREJURARI….CA SA NU MAI VORBESC DE NASTERE….

  2
  0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod
;