Cum să faci un terci de ovăz apetisant? 5 combinații de care nu te plictisești

Terciul de ovăz este recomandat de toți nutriționiștii ca fiind o masă perfectă pentru micul dejun. Descoperă câteva combinații excelente ca să-ți iasă un terci de ovăz delicios!
Nu toată lumea iubește terciul de ovăz,  poate din cauza consistenței lui gelatinoase sau a preparării incorecte. Un terci de ovăz este hrănitor, perfect pentru diminețile reci și furnizează corpului nutrienții de care are nevoie atunci când este asociat cu ingrediente bune. 

Terciul de ovăz nu arată apetisant pentru unele persoane, însă beneficiile pe care le poate aduce asupra sănătăţii sunt nenumărate, după cum susţin specialiştii. Ar fi recomandat ca în locul unui mic dejun total dezechilibrat, cum ar fi un croissant, covrig sau pateu cu brânză să optezi pentru un terci de ovăz care ţine de foame, nu îngraşă şi scade colesterolul.
În schimb, toate celelalte opţiuni enumerate au la bază făina albă rafinată care generează creşteri bruşte ale glicemiei, urmate de o scădere considerabilă a nivelului de energie.


Cum să faci un terci de ovăz apetisant?


Orice terci de ovăz începe prin fierberea fulgilor de ovăz sau a ovăzului integral (înmuiat în apă și mărunțit) într-o cantitate triplă de apă, lapte sau lapte vegetal. Însă, magia apare în momentul în care combini acest preparat simplu cu superalimente și ingrediente care merg perfect împreună. 


3 combinații propuse de celebrul Jamie Oliver


El recomandă fierberea fulgilor de ovăz în apă. Se fierbe la foc mic timp de 10-15 minute, amestecând constant.Se ia de pe foc şi se adaugă puţin lapte şi miere de albine. 
Adaugă semințe de mac, fulgi de cocos, scorțișoară și o banană.
Adaugă fructe congelate încălzite pe foc ca să se facă gem.
Adaugă cacao și puțină marmeladă.

 

Terci de ovăz cu lapte de cocos și unt de migdale/arahide (foto deschidere)

Un terci de ovăz preparat cu lapte de cocos de calitate va merge de minune cu fructe de pădure proaspete sau congelate, unt de migdale și smochine proaspete.


Terci de ovăz cu unt de arahide 

O combinație foarte bună care transformă total terciul de ovăz este untul de arahide. Folosește unt de arahide, banană, zmeură, boabe de cacao mărunțite și semințe de dovleac pentru a obține un terci apetisant, dar și hrănitor.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod