Sănătate. Ai exagerat cu statul la soare? 5 reguli ca să-ţi repari pielea

Dacă ai aluniţe periculoase, cremele cu factor de protecţie nu te feresc de cancer, avertizează medicul dermatolog Mihaela Leventer
Riscul de cancer de piele este unul tot mai ridicat dacă exagerezi cu soarele, avertizează medicul dermatolog Mihaela Leventer, în cadrul Centrului de referință “Dr. Leventer Centre”. Astfel că este foarte important să nu ignori orice semn transmis de pielea ta care a fost agresată de soare. Este foarte uşor să petreci foarte multe ore la soare, în intervalele orare care sunt periculoase, de aceea dacă ai exagerat cu statul la soare trebuie să acorzi o atenţie sporită pielii tale.

Medicul dermatolog Mihaela Leventer îţi oferă câteva recomandări importante dacă ai pus bronzul mai presus de orice în vara lui 2015:


1. Nu neglija arsurile solare


“Pentru că noi, românii, avem o piele deschisă la culoare, suntem mai expuşi riscului de cancer de piele. Consecințele grave ale unei arsuri pot apărea peste ani.
Copiii sunt cei mai expuși arsurilor, de aceea părinții trebuie să știe că acestea cresc riscul de cancer chiar și cu 75 la sută dacă se produc până la vârsta de 7 ani”, afirmă medicul dermatolog Mihaela Leventer.


2. Monitorizează cu atenție zonele expuse frecvent la lumina solară


“Apar tot timpul studii noi care demonstrează că soarele și expunerile necontrolate la ultraviolete cresc riscul de cancer. Extrem de atenți trebuie să fie șoferii care au obiceiul de a conduce cu brațul stâng în afara mașinii.
Ei ar trebui să meargă vara cu geamurile închise care au, de obicei, protecție UV”, spune Mihaela Leventer.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod