Frumuseţe. Top 5 cei mai periculoşi inamici ai tenului tău. Află ce îţi provoacă riduri

Expunerea la soare fără protecţie solară este una dintre cele mai mari greşeli pentru pielea ta, cu efecte nocive ireversibile pe termen lung. Iată şi alţi factori care accelerează îmbătrânirea pielii:

Soarele

Razele ultraviolete sunt responsabile pentru apariţia prematură a ridurilor. Procesul provocat de acestea se numeşte fotoîmbătrânire. Iar obsesia pentru piele bronzată şi statul la plajă cu orele este cel mai nociv gest pe care îl poţi face pentru tenul tău. Îţi provoacă riduri adânci şi ireversibile pe termen lung, iar pe lângă acestea cauzează şi apariţia petelor pigmentare. Razele ultraviolete sunt prezente pe durata întregului an, chiar şi iarna, nu numai vara. Iar ca să-ţi protejezi tenul de ele trebuie să foloseşti zi de zi o cremă cu SPF 20 sau chiar mai ridicat dacă ai pielea albă sau cu pistrui.

Fumatul

Acest viciu este responsabil pentru probleme grave de sănătate şi foarte multe decese în întreaga lume. Dar efectele sale sunt vizibile şi asupra frumuseţii tale. Fumul toxic ajunge în contact direct cu tenul tău de fiecare dată când apropii ţigara de buze. Iar rezultatul sunt ridurile adânci şi permanente, dar şi apariţia lor prematură. Astfel că pielea ta va îmbătrâni mult mai repede decât a unei persoane care nu fumează.

Săpunul

Te speli pe faţă cu săpun? Ar putea fi o greşeală gravă pentru pielea ta. Detergenţii agresivi din săpun îndepărtează stratul fin de uleiuri naturale produse de pielea ta, numit sebum. Excesul de sebum este cel care îţi face tenul să pară uleios, în cazul în care ai pilea grasă, dar folosind un săpun pentru îndepărtarea lui nu vei face altceva decât să stimulezi apoi producţia sa de către glandele sebacee. Acest strat de uleiuri are rolul de a-ţi menţine pielea hidratată, suplă şi protejată de factorii externi nocivi precum praf, poluare şi impurităţi. Folosirea săpunului îţi va usca pielea şi va accelera apariţia ridurilor.
 
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod