De Crăciun, mâncați aceste alimente pentru a vă proteja ficatul

Cu excepția cazului în care se întâmplă să fii un ren, este puțin probabil să ieși din perioada Crăciunului mai bine decât atunci când aceasta a început.
Este sezonul pentru cantități mari de mâncare și băutură, iar rezultatul excesului este că ficatul tău se va resimți din plin.
 


Colina, aliatul nostru 

 

Cu toate acestea, conform cercetărilor din Jurnalul Colegiului American de Nutriție, consumul de alimente bogate în colină, cum ar fi ficatul de vită și coasta de porc, vă poate proteja ficatul, în fața exceselor alimentare din timpul perioadei festive.

Colina este un nutrient solubil în apă, care are legătură cu alte vitamine, cum ar fi folatul (vitamina B9) și celelalte vitamine din complexul de vitamine B.
La fel ca vitaminele din complexul B, colina susține energia și functia creierului la un nivel optim și, în plus, menține metabolismul cât mai activ.

Consumul prea mare de alcool poate duce la apariția ficatului gras, care, la rândul său, poate duce la leziuni hepatice și/sau diabet. Colina nutritivă, între timp, îți menține ficatul slab. Unul dintre rolurile sale cheie este de a transporta grăsimea din ficat în alte zone ale corpului, unde poate fi folosită mai bine.
 

 
Și vegetarienii beneficiază de colină



Vegetarienii își pot obține cantitatea de colină din legumele crucifere, cum ar fi broccoli, în timp ce gălbenușul de ou este, de asemenea, extrem de bogat în colină.
 
Este de la sine înțeles, desigur, că cel mai bun mod de a vă îngriji ficatul în perioada sărbătorilor este să beți cu moderație. Dar consumul de alimente bogate în colină este o idee bună dacă ai tendința de a fi puțin exagerat cu alcoolul.
 

 
5 alimente bogate în colină:

 

Gălbenuș de ou - 682 mg (colină la 100 g)

Ficat de vită - 426 mg

Carne de porc - 140 mg

Creveți - 153 mg

Broccoli - 40 mg

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod