11 alimente care te-ar putea salva de mahmureala de Crăciun

Sărbătorile de iarnă bat la ușă. Practic, Crăciunul va fi doar peste câteva zile, urmat, curând, de Revelion. În fapt, se apropie perioada meselor festive, propice exceselor alimentare.
Să mănânci mini-oameni de zăpadă din ciocolată în fiecare zi și să fii nevoit să participi la petrecerile exagerate de la birou nu poate însemna decât un lucru: festivitățile de Crăciun au început, deja, oficial.

De fapt, sărbătorile de iarnă sunt despre familie, prieteni și despre cum să vă bucurați de multă mâncare – fără a sacrifica sănătatea și, nu în ultimul rând silueta.
 
Să știi cum să fii sănătos de Crăciun poate fi greu, motiv pentru care îți oferim o listă de 11 alimente, menite să te ajute să treci cu bine peste o eventuală mahmureală.

S-ar putea ca ficatul tău să nu fie primul lucru despre care crezi că trebuie să ai grijă de acest sezon de petreceri, dar ai încredere în noi când spunem că merită.

„Dacă ficatul tău este într-o formă optimă, va fi mai bine echipat pentru a digera grăsimea și a susține vezica biliară, ceea ce înseamnă că vei rămâne slab – chiar și în perioadele de răsfăț”, spune medicul nutriționist Dr.
Simone Laubscher.
 


11 alimente anti-mahmureală ce îți vor proteja ficatul

 
 

Toate alimentele întregi ajută la susținerea funcției hepatice, așa că încărcați-vă cu ele cu cel puțin o săptămână înainte de prima voastră. Laubscher recomandă să încercați, ca remediii anti-mahmureală:

Anghinare
Sfeclă
Sămînță de fenicul
Păpădie
Pudră de lemn dulce
Pătrunjel
Coriandru
Curcuma
Curcumină
Usturoi
Ghimbir
 
În rest, petrecere frumoasă! 
21 Decembrie 2022
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod