Ceaiul negru şi sucul de portocale scad riscul de cancer ovarian

Sucul de portocale scade cu până la 21% riscul de cancer ovarian


31la sută este procentul cu care scade riscul de cancer ovarian în cazul consumării ceaiului negru
"Principalele surse de flavonoide includ ceaiul negru şi citricele, care pot fi foarte uşor de inclus într-o dietă, lucru care ne sugerează că schimbări simple ale obiceiurilor alimentare pot avea un impact important în ce priveşte reducerea riscului de instalare a cancerului ovarian", a declarat cercetătorul-şef Aedin Cassidy, profesor la Norwich Medical School.

Experţii cred că flavonoidele oferă protecţie îmbunătăţind circulaţia sangvină şi prevenind inflamaţiile.

Totuşi, medicii avertizează femeile să nu se bazeze exclusiv pe o dietă bogată în antioxidanţi şi să efectueze controale medicale regulate, mai ales în situaţia în care în familie au existat cazuri de cancer ovarian sau mamar.


Foto: Hepta

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod