Ce provoaca malformatiile cardiace congenitale?

Malformatiile congenitale de cord sunt afectiuni care apar de la nastere. Un defect cardiovascular congenital apare atunci cand inima sau vasele mari din apropierea acesteia nu se dezvolta normal inainte de nastere (in viata intrauterina). Majoritatea malformatiile cardiace congenitale afecteaza circulatia sangelui la nivelul inimii sau vaselor care hranesc inima. Unele produc o curgere anormala a sangelui, in timp ce altele pot sa blocheze partial sau total curgerea sangelui. Fara interventie chirurgicala, malformatiile cardiace congenitale provoaca 50% din decesele de cauza malformativa la sugari, dintre care la 20% decesul survine in prima saptamana de viata, iar restul de 30% in primul an.
Malformatiile congenitale de cord sunt afectiuni care apar de la nastere. Un defect cardiovascular congenital apare atunci cand inima sau vasele mari din apropierea acesteia nu se dezvolta normal inainte de nastere (in viata intrauterina).

Majoritatea malformatiile cardiace congenitale afecteaza circulatia sangelui la nivelul inimii sau vaselor care hranesc inima. Unele produc o curgere anormala a sangelui, in timp ce altele pot sa blocheze partial sau total curgerea sangelui.

Fara interventie chirurgicala, malformatiile cardiace congenitale provoaca 50% din decesele de cauza malformativa la sugari, dintre care la 20% decesul survine in prima saptamana de viata, iar restul de 30% in primul an.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod