Ce provoaca malformatiile cardiace congenitale?

Cauze Malformatiile cardiace congenitale sunt prezente la circa 0.8-1% dintre nou nascutii vii si reprezinta malformatiile congenitale cele mai des intalnite la nou nascut. In Romania, se nasc anual aproximativ 1.000 - 1.200 de copii cu malformatii cardiace.

In majoritatea cazurilor nu se cunoaste motivul pentru care acestea apar. Uneori poate fi vorba de infectii in cursul sarcinii (cea mai des implicate este rubeola), dar si alte virusuri pot fi implicate in producerea malformatiilor cardiace congenitale.
Uneori ereditatea joaca si ea un rol in aparitia malformatiilor cardiace congenitale. Se pot intalni familii in care mai multi copii sunt afectati de o malformatie cardiaca congenitala, insa aceste cazuri sunt rare.

Alte situatii in care apar malformatii cardiace congenitale sunt sindroamele genetice care evolueaza cu afectarea mai multor organe, cum ar fi sindromul Down. Riscul de aparitie a malformatiilor cardiace congenitale este crescut de consumul unor medicamente, a consumului de alcool sau droguri.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod