guma

A fost inventată guma de mestecat care detectează cancerul

În curând vei găsi în magazine un produs revoluţionar: guma de mestecat care îţi poate salva viaţa.

Poate că nu va fi la fel de atrăgătoare ca Juicy Fruit sau Bazooka, dar produsul dezvoltat de compania Volatile Analysis, din statul american Alabama, promite că va face mai mult decât nişte baloane distractive: va fi prima gumă de mestecat concepută să determine dacă o persoană are cancer.

Cum va fi posibil acest lucru? Guma absoarbe elementele "volatile" din salivă în timp ce e mestecată, apoi este supusă unei analize care va detecta prezenţa unor compuşi chimici produşi în organism atunci când o persoană are cancer, relatează Fox News.

Katherine Bazemore, preşedinte şi CEO al companiei Volatile Analysis, a explicat că organismul produce compuşi chimici volatili, care sunt specifici pentru fiecare tip de cancer.

Depistând ce fel de compuşi se găsesc în guma mestecată de o persoană, medicii vor şti ce fel de cancer are pacientul.

Întrebată de ce crede că această metodă va da un randament mai bun, Bazemore a spus că guma de mestecat rămâne de regulă mai mult timp în gură, prelevând astfel suficient material pentru analiză. În plus, e un produs rezistent, ca nu se deteriorează şi elimină necesitatea analizelor de sânge şi de urină.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod