3 alimente nelipsite din dieta celei mai în vârstă persoane din lume

Ați întâlnit vreodată o persoană în vârstă care arată atât de bine încât v-a făcut să vă întrebați care este secretul ei? Exact asta s-au întrebat specialiștii de la o companie britanică atunci când au decis să analizeze stilul de viață al celor mai longevivi oameni din lume.
Eden’s Gate a studiat șase persoane care au depășit vârstă de 100 de ani și a descoperit că aspecte precum dietă, mișcarea, nivelurile de stres și statutul socio-economic a jucat un rol în longevitatea lor, scrie Eat This.
 
Cel mai în vârstă subiect a fost Jeanne Louise Calment, din Franța, care a trăit 122 de ani și a murit în 1997. Viața ei a rămas un mister, iar potrivit unei teorii lansată de cercetătorii din Moscova, ea avea o vârstă mai mică atunci când a murit.
Misterul rămâne, dar înainte de a muri, când a fost întrebată despre secretele longevității sale, ea a indicat trei produse pe care le consumă.

 
Ciocolată neagră


 
Conform All That’s Interesting, Calment mânca după fiecare masă o porție mare de ciocolată până la vârstă de 116 ani.
Pentru unii poate să pară o nebunie, însă alții spun că e genial.
 
Un studiu publicat de jurnalul științific Antioxidants & Redox Signaling a arătat că ciocolata nu are efecte benefice doar pentru inima, ci ajută și la prevenirea mai multor tipuri de cancer și boli infecțioase, întrucât proprietățile sale imunomodulatoare stimulează sau suprimă sistemul imunitar.
Studiul a identificat și efecte beneficii metabolice și psihologice ale consumului de ciocolată.
 
Citește continuarea pe andreearaicu.ro 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod