Iată ce poți face ca salata Boeuf, vedeta meselor de sărbătoare, să nu mai fie bombă calorică

Preparat culinar aproape nelipsit de pe mesele festive în perioada sărbătorilor de iarnă, salata de boeuf are nume de origine franceză și înseamnă salată cu carne de vită. Iată la ce trucuri poți recurge pentru ca aceasta să nu mai fie chiar o bombă calorică.
Salata de boeuf se aseamănă mult cu salata de tip rusesc sau Olivier și este o combinație de carne tocată, legume fierte și murături, de obicei castraveți și gogoșari, toate amestecate cu maioneză. Opțional, poți adăuga în ea și mărar bine tocat.
 
Partea estetică nu este nici ea trecută cu vederea, salata de boeuf fiind decorată cu felii de ou, castraveți murați, gogoșari, măsline, morcovi fierți și pătrunjel.
 
Dacă vrei să mai reduci numărul caloriilor din salata boeuf poți opta pentru o maioneză mai ușoară, mai light, iar carnea de vită o poți înlocui cu piept de pui sau de curcan. 
 
După preparare, salata boeuf se ține la rece măcar o oră-două, astfel încât toate ingredientele să se fixeze.
 


Ingrediente:

 
 
- 500 g carne de vită sau piept de pui/curcan
- 4 cartofi medii
- 4 morcovi
- 8 castraveți murați
- 2 căni de maioneză
- 2 ouă fierte tari
- câteva măsline feliate
 

 
Preparare

 
 
Se fierbe bine carnea, după care o scoateți și o lăsați la răcit.
Cartofii se fierb în coajă, iar morcovii se pun la fiert într-un vas separat. Legumele nu le fierbeți foarte mult, pentru că vor deveni foarte moi și vor fi dificil de tocat. După ce s-au fiert, legumele se lasă la răcit iar cartofii se decojesc.
 
Ulterior, carnea ți legumele se toacă mărunt, în cubulețe mici și se pun toate într-un castron mare și se adaugă maioneza. În funcție de gust, se pot adăuga și condimente – sare, piper -  și se amestecă totul foarte bine. La final, se netezește  amestecul și se  acoperă totul cu maioneză.
Peste stratul de maioneză se decorează salata și se dă la rece. 
 
13 Decembrie 2022
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod