Chef Paul Siserman vă recomandă

Chef Paul Siserman vă recomandă "Lucskos"

Varza este cultivată de peste 4.000 de ani. Deși i se face asociere cu Irlanda, celții au fost cei care au adus varza pe teritoriul european, tocmai din Asia, în jurul anului 600 Î.H.
În Americi a ajuns în 1536 datorită  navigatorului francez Jacques Cartier. Prin anul 1865, un englez pe numele său William Collingwood, din Durham, a câștigat premiul pentru cea mai mare varză cultivată – cântărea aproximativ 55,70 kilograme. 

Varza este atât gustoasă, cât și benefică pentru organism. Indiferent de modul în care se servește (salată sau ca ingredient al diverselor rețete), ea nu trebuie să lipsească din dieta noastră. 

Vă propun o rețetă, un preparat care la Cluj este denumit "LUCSKOS".
Cu alte cuvinte, ciorbă de varză cu afumătură. 

Ingrediente:
1 kg. ciolan afumat sau coaste de porc afumate
1 varză
3 cepe
3 morcovi
2 ardei grași roșii
2 roșii din conservă (sau 250 ml bullion de casă)
Cimbru uscat
3 linguri de ulei
Sare, piperu negru

Mod de preparare:
Se fierbe carnea până cade de pe os. Apa folosită la fierberea cărnii se strecoară mai apoi și se pune deoparte. Se face un ceai din cimbru. Ceapa, morcovii și ardeii roșii se călesc, cu ajutorul uleiului, într-o oală mare, apoi se stinge cu supa de carne.
Se adaugă varza tăiată grosier și bulionul; se fierb împreună până când varza este fiartă. Se adaugă carnea și ceaiul de cimbru, se potrivește de gust cu sare și piper, se mai da un clocot și al vostru "LUCSKOS" e gata.‎ 

Până data viitoare, fiți inspirați în bucătărie și în viață!
Chef Paul Siserman
(InkChef)
chef-paul-siserman
chef-paul-siserman
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod