Chef Paul Siserman vă recomandă Spagehete Oglio-Aglio-Peperoncino

Chef Paul Siserman vă recomandă Spaghete Oglio-Aglio-Peperoncino

Despre Italia v-am mai povestit. Și o voi face în continuare, cu atât mai mult cu cât bucătăria lor mi se pare a fi una dintre cele mai delicioase.
Să nu uitați că pentru italieni simplu nu înseamnă “sărăcăcios”, ci calitate sporită și abundență în gust. Considerată “cea mai verde regiune” a Italiei, Abruzzo este locul unde frumusețea naturii se întâlnește cu istoria și cu spiritul italian, unic de altfel în lume. Iar bucătăria acestei zone poartă cu sine reputația de a fi una dintre cele mai bune din țară. Din această zona provin și celebrele Spaghete Oglio-Aglio-Peperoncino. Acest preparat are calificativul de clasic al bucătăriei italiene, simplu și sublim.
Nu este greu de realizat, însă cere puțină îndemânare și timp pentru a prepara ceva cu adevărat ... italienesc. 

Haideți să vedem care sunt ingredientele necesare și cum se gătesc Spaghete Oglio-Aglio-Peperoncino.

Ingrediente: 
350g spaghete, ardei iute, pătrunjel tocat mărunt, 100ml ulei de măsline extra virgin, 4 căței de usturoi, parmezan,3 linguri de sare.  

Mod preparare: 
Într-o oală mare se pune la fiert cca 2-3 litri de apă; când dă în clocot, se adaugă cele 3 linguri de sare și apoi  pastele și se fierb exact atât timp cât este indicat pe pachet.
Cât fierb pastele, se încing la foc mediu 3-4 linguri de ulei de măsline, într-o tigaie cu fund gros, apoi se adaugă usturoiul tocat și ardeiul curățat de semințe și tocat și se rumenesc la foc mic (este foarte important să nu se ardă usturoiul). 
Când sunt fierte pastele, transferați-le în tigaie, amestecați bine, cât să se acopere complet de uleiul aromat, adăugați o mână de pătrunjel proaspat tocat și serviți imediat, eventual cu o lingură de parmezan ras pe deasupra.
Atenție: nu strecurați pastele și cu atât mai puțin să le limpeziți după fierbere!!!

Până data viitoare, fiți inspirați în bucătărie și în viață!
Chef Paul Siserman
(InkChef)
chef-paul-siserman
chef-paul-siserman
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod