Lucruri pe care le faci și aduc disprețul celor din jurul tău

În general, ai doar câteva secunde pentru a face pe cineva să-și petreacă mai mult timp cu tine. Contează totul - de la numele tău de familie până la mirosul tău.
Mai jos, poți găsi diferite descoperiri științifice despre trăsăturile și comportamentele care aduc disprețul celor din jurul tău, atât în mediul online, cât și în persoană. Iată despre ce este vorba!

Ce lucruri aduc disprețul celor din jurul tău?

1. Distribuirea prea multor fotografii pe Facebook

Dacă ești genul de persoană care împărtășește instantanee din luna de miere, de la absolvirea fratelui și poze cu animale, toate în aceeași zi, este recomandat să te oprești.
Un studiu din 2013 a constatat că postarea prea multor fotografii pe Facebook poate afecta relațiile tale reale. Acest lucru se datorează faptului că oamenii, cu excepția prietenilor și rudelor foarte apropiate, nu par să vadă prea bine multitudinea pozelor, după cum a afirmat autorul studiului, David Houghton, de la Birmingham Business School.

2. Prea mulți sau prea puțini prieteni pe Facebook

Într-un studiu realizat în 2008, cercetătorii de la Universitatea de Stat din Michigan le-au cerut elevilor să se uite la conturi fictive de Facebook și să decidă cât de mult le plăceau persoanele respective.
Rezultatele au arătat că elevii au preferat persoanele fictive cu aproximativ 300 de prieteni. Preferințele au scăzut atunci când profilul avea doar aproximativ 100 de prieteni sau peste 300 de prieteni. Persoanele cu prea mulți prieteni par a se concentra prea mult pe Facebook și că se împrietenesc cu mulți oameni din disperare, nu datorită popularității.

3. Dezvăluirea unui lucru extrem de personal la începutul unei relații

În general, oamenii se plac mai mult după ce fac schimb de confidențe.
Însă psihologii spun că dezvăluirea unui lucru prea intim atunci când încă încerci să cunoști o persoană te poate face să pari nesigur și să-ți diminuezi prietenia. Conform unui studiu din 2013, realizat la Universitatea din Illinois, schimbul de detalii despre hobby-uri și amintirile tale preferate din copilărie te pot face să pari o persoană mai caldă și mai plăcută.

4. Postarea unei fotografii de profil de aproape

În cazul în care ai o fotografie făcută de aproape pe LinkedIn, este recomandat să o schimbi.
Cercetările realizate de Institutul de Tehnologie din California sugerează că fețele fotografiate de la doar 24 de centimentri sunt considerate mai puțin atractive, competente și de încredere decât fețele fotografiate de la o distanță de 135 de centimetri.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod