Cum sa-ti refaci energia intr-o mini-vacanta acasa

Dupa luni de zile de concentrare si efort, este firesc sa resimti o scadere a energiei si a motivatiei. Este ceva normal si de asteptat. Perioada de refacere recomandabila este...
Dupa luni de zile de concentrare si efort, este firesc sa resimti o scadere a energiei si a motivatiei. Este ceva normal si de asteptat. Perioada de refacere recomandabila este de minimum 5-7 zile. Apreciaza insa singura situatia si odihneste-te cat de mult timp consideri ca este intr-adevar necesar, pana ce simti ca iti revin puterile; cu alte cuvinte, ca te-ai "reincarcat" cu energia necesara.

Chiar daca nu pleci intr-o mini-vacanta, te poti odihni si reface dupa o munca-maraton si acasa, respectand urmatoarele sfaturi, daca nu in totalitate, cel putin partial, alegandu-le pe cele care consideri ca ti se potrivesc.

1. Fa ceva care stii ca te face fericita! Acest indemn are valoare de principiu important in ceea ce priveste recuperarea sigura a energiei psihice necesare unui nou interval de activitate.

2. Delecteaza-te cu activitati inofensive, care nu-ti solicita prea mult intelectul.
Acestea difera de la persoana la persoana, in functie de felul de a fi, adica: temperament, cultura, de eventualele talente pe care le ai, de imprejurari etc.

3. Incearca, in aceasta perioada, sa nu-ti pese cum arati sau ce cred ceilalti despre acest lucru. Ai sa constati o redescoperire a persoanei tale fizice si psihice, descatusata de protocol, obligatii, autocontrol si, de ce nu, de constrangeri sociale.

4. Petrece o zi sau numai o ora la un salon local de pedichiura si asculta "barfele nevinovate" ale celorlalte cliente, in timp ce iti simti propriile picioare usoare si frumoase.

5. Du cainele la tuns sau spalat. Timpul in care astepti rezerva-l unor ganduri pozitive, eventual in depanarea unor amintiri deosebit de frumoase sau in faurirea unor vise superbe.

6. Dormi pana mai tarziu.
O sa te simti libera de programul impus pana acum, iar daca somnul a fost odihnitor este si mai bine.

7. Planteaza flori frumoase in gradinita ta sau a parintilor, ori in ghivece, pe balcon. Exista in multe piete magazine cu rasaduri de flori deosebite, pe care le poti achizitiona si care infloresc foarte repede. Gradinita sau balconul tau vor fi inviorate si cu mult mai frumoase, pentru a-ti delecta privirea.

8. Pregateste o prajitura sau incearca o noua reteta din cartea ta preferata de bucate. Daca reteta e noua si prajitura nu ti-a "iesit" comform asteptarilor, nu te demoraliza, ci consoleaza-te cu gandul ca ai alte talente pe care te poti baza.
Scopul de a face ceva deosebit a fost atins.

9. Citeste o carte pe care doreai sa o citesti si nu reuseai din diferite motive. Ideea este sa nu o citesti pe nerasuflate, ci pe capitole, eventual grupate, ca si cum ar fi vorba de episoadele unui film interesant pentru tine.

10. Poarta hainele vechi si cele mai confortabile prin casa, chiar daca acestea nu te avantajeaza. Renunta pentru aceasta perioada la fustele stramte, curelusele stranse in jurul taliei sau alte articole de imbracaminte gen corset, de exemplu.

11. Nu te mai machia cand esti in interiorul casei tale. Lasa fata sa respire mai mult timp, fara fond de ten, pudra, rimel sau ruj.
Atentie insa: daca nu te machiezi nu inseamna ca nu trebuie sa te piepteni! Referitor la par, ar fi bine sa nu mai folosesti spray-ul fixativ in aceasta perioada.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • d.c. pe 11 Iun 2008, 17:04
    vacanţa de .......

    Vacanţă de rahat........încuiete în casă şi aruncă cheia pe geam. ......bun sfat. Dacă tot nu îţi permiţi nimic mai bine te duci la muncă. Iar dacă tot ai o eclipsă........de bani sau de idei dute undeva în străfundurile neamului tău ......adică la ţară cum spun unii ......sarputea să te întorci mult mai relaxat decât încuiat în casă. Sper că nu îţi faci alte gânduri de cine ştie ce vacanţă pe care nu ţi-o permiţi,că sar putea să vrei să sari după cheia pe care ai aruncato la începutul comentariului. Puţin haz nu stică mai ales că nu ai ce face în concediu. ......vă urez concediiiii plăcute tuturor cititorilor......

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod