Cum sa-ti refaci energia intr-o mini-vacanta acasa

12. Incearca sa vezi partea comica a unei situatii si sa nu te prea iei in serios daca nu-ti iese ceva. Orice s-ar intampla, fiecare imprejurare poate avea si aceasta fateta, atunci cand vrem s-o luam in considerare.

13. Razi din aproape orice, fara sa te intereseze ce spun altii. Este foarte usor si simplu. Cu aceasta ocazie, creierul ti se va oxigena mai bine si mai repede, datorita inspratiilor mai adanci si mai dese.

14. Fa o vizita parintilor tai si simte-te iar fetita lor; lasa-i sa te alinte, sa te serveasca, daca se poate.
Rasfata-te ca pe vremea cand erai mica.

15. Foloseste-ti cardul pentru a-ti cumpara o noua geanta, de exemplu, sau altceva ce-ti place. In acest fel iti faci o bucurie pe care o doreai de mult.

16. Vizioneaza un film lacrimogen pentru a-ti descarca eventualele energii negative acumulate. Ai sa te simti usurata de povara nedorita si inutila a acestora.

17. Alearga, daca ai ocazia, mai multi kilometri intr-un parc din afara orasului. Chiar daca dupa aceea te vei simti obosita fizic, gandeste-te ca ai slabit cel putin o jumatate de kilogram, surplusul de apa s-a eliminat si, in acelasi timp, toxinele; de asemenea, muschii tai se fortifica.

18. Apreciaza-ti corect viata, alcatuind o lista cu toate lucrurile bune pe care le ai.
Aceasta lista poate include: sanatatea, familia, prietenii, serviciul, copiii, animalele de companie, casa si orice consideri ca ar fi normal sa ai.

19. Scoate din functiune telefonul fix si mobilul, daca acest lucru te deranjeaza in vreun fel.

20. Imagineaza-ti ca esti regina, ca nu ai nicio problema si nicio grija, deoarece i-ai lasat pe altii sa le rezolve pe toate. In felul acesta iti va creste stima si imaginea de sine.

21. In aceasta perioada nu trebuie sa fii absolut deloc stresata sau sa ai ceva pe agenda de lucru.

Desi poate fi tentant sa ramai pentru totdeauna in refugiul confortabil al acestei perioade, la un moment dat trebuie sa te opresti pentru a putea continua activitatile profesionale.

Foloseste ultima zi a perioadei de reincarcare a bateriilor ca pe o zi de planificari, pentru a nu trece prea brusc la activitatile de zi cu zi.
Fixeaza-ti, in sensul acesta, noi obiective la reintrarea in activitatile obisnuite de serviciu, daca nu saptamanale, cel putin lunare.

Daca ai vreo melodie favorita care sa-ti creeze o dispozitie excelenta si sa-ti faca inima sa bata, ascult-o pe CD player in dimineata cand te reintorci la munca.

In incheiere iti mai dau un sfat, pentru ca cele de mai sus sa fie eficiente: nu incerca sa le critici sau sa despici firul in patru, ia totul asa cum e si gandeste pozitiv!
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • d.c. pe 11 Iun 2008, 17:04
    vacanţa de .......

    Vacanţă de rahat........încuiete în casă şi aruncă cheia pe geam. ......bun sfat. Dacă tot nu îţi permiţi nimic mai bine te duci la muncă. Iar dacă tot ai o eclipsă........de bani sau de idei dute undeva în străfundurile neamului tău ......adică la ţară cum spun unii ......sarputea să te întorci mult mai relaxat decât încuiat în casă. Sper că nu îţi faci alte gânduri de cine ştie ce vacanţă pe care nu ţi-o permiţi,că sar putea să vrei să sari după cheia pe care ai aruncato la începutul comentariului. Puţin haz nu stică mai ales că nu ai ce face în concediu. ......vă urez concediiiii plăcute tuturor cititorilor......

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod