Ce tip de temperament are copilul tau?


Tipul neechilibrat - melancolic


1. Imaginativ pozitiv
Copilul este foarte linistit si foarte cuminte, ascultator, introvertit. De obicei, este ordonat, chiar putin cam tipicar. In foarte multe cazuri, incepe sa vorbeasca foarte tarziu, cu toate ca intelege perfect ce i se spune. Este foarte bun, rabdator, serios si corect. Ii place sa fie laudat si sa i se acorde atentie. Este foarte timid.

2. Imaginativ negativ
Copilul este incapatanat, introvertit. Invata foarte greu sa vorbeasca, sa se imbrace singur sau sa faca diverse alte lucruri singur.
Este neajutorat si predispus la astenie. Greu adaptabil, face lucruri necugetate, are o dezvoltare lenta. Prezinta intarzieri in vorbire si in dezvoltarea conduitei.

3. Meditativ pozitiv
Este linistit, tacut. Are putine interese, dar foarte stabile. Este timid, foarte atasat de o anumita persoana. Ii place mult sa ii asculte pe adulti si sa traiasca in mijlocul lor, de aceea se adapteaza greu colectivelor de copii. In general, vorbeste corect, dar tarziu, are un vocabular sobru si nu este prea vorbaret.
Bun, linistit, increzator si foarte naiv. Nu ii supara pe cei din jurul lui.

4. Meditativ negativ
Copilul este greoi si lenes, neatent si pretentios. Este incapatanat si neglijent. Ii supara pe cei din jur prin indolenta si prin felul greoi de a intelege si de a se conforma cerintelor. Are o dezvoltare fizica lenta si sinuoasa.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod