Ce tip de temperament are copilul tau?


Tipul echilibrat - flegmatic


1. Imaginativ pozitiv
De obicei, este un copil ascultator, ii plac jocurile cu diferite teme, este un mic creator. Este timid si se adapteaza mai lent vietii din gradinita. Se ataseaza mult de educatoare, este tandru, dar foarte retinut, modest, linistit. Ii place compania copiilor linistiti si ii ocoleste pe cei zgomotosi. Se joaca ore intregi cu un joc care i-a placut. Ii place sa construiasca, sa deseneze ceva. De multe ori, manifesta talent pentru desen sau modelaj.
Vorbeste corect.

2. Imaginativ negativ
Copilul este incapatanat, negativist, exaspereaza pe toata lumea prin faptul ca este inchis si retras, timid si rau. Nu se lasa induplecat de nimeni si nimic. Fiind mai putin sensibil, pune numeroase probleme educative, ii oboseste mult pe cei din jurul sau, este mofturos, rautacios, strica repede jucariile, are tendinta de a minti. Vorbirea ii este destul de saraca in expresivitate. Se adapteaza greu vietii de gradinita.

3. Meditativ pozitiv
Este foarte linistit si cuminte, nu supara niciodata pe nimeni, creste fara ca ceilalti sa simta ca in casa este un copil mic.
Se joaca atent cu jocuri gen puzzle, construit, desen etc. Are o exprimare sobra si plina de mici intelepciuni, este sfatos si, in general, foarte simpatizat de cei din jur.

4. Meditativ negativ
Copilul este, in general, neajutorat, bolnavicios, morocanos, greu adaptabil. Greu i se poate organiza un regim zilnic. Incapatanat si lenes, neincrezator si neingrijit, este destul de greu educabil. Nu stie sa se joace cu ceilalti copii si are numeroase conflicte cu acestia, deoarece nu vrea sa faca ceea ce i se cere in joc.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod