Ce tip de temperament are copilul tau?


Tipul echilibrat - sanguin


1. Imaginativ pozitiv
Este un copil vioi, cu interese multiple si relativ stabile. Se adapteaza usor la schimbarile regimului de viata. Ordonat, perseverent, ii place jocul in colectiv, este stimulatorul acestuia, dar si cel care aplaneaza conflictele dintre copii si din joc. Vorbirea este corecta. Este foarte generos si sufera daca nu i se acorda atentie.

2. Imaginativ negativ
Este vioi, independent, raspunde rautacios. Exercita o influenta negativa asupra celorlalti copii.
Este bataus si sadic, oricand este gata sa arunce vina pe altii pentru fapte pe care chiar el le-a savarsit. Ii place sa strice jucariile altora. Foarte mincinos. Stie sa simuleze rolul unui copil inteligent si vioi.

3. Meditativ pozitiv
Este un copil bun, saritor, intelegator. Ii place mult sa se ocupe de copiii de varste mai mici decat el, pe care ii protejeaza si ii ajuta cu placere. Este un excelent organizator de jocuri. Are o vorbire bogata, corecta, expresiva. Spre sfarsitul acestei perioade de varsta, incepe sa citeasca.

4.
Meditativ negativ

Prescolarul este foarte vioi si neascultator, deosebit de independent, vorbeste urat, este obraznic si rautacios. Ii place sa porecleasca alti copii, sa-si bata joc de ei, sa-i jigneasca.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod