Ce tip de temperament are copilul tau?

Tipul neechilibrat - coleric


1. Imaginativ pozitiv
Acesta este tipul copilului vioi, extravertit, pe care il intereseaza multe activitati, are o viata plina de preocupari, un ritm de lucru vioi, numeroase aptitudini si deprinderi. Este sociabil, usor adaptabil, generos, plin de curaj si voiosie, gata sa-i ajute pe toti, politicos. Ii plac jocurile cu teme diverse, in care el are un rol de jucat. Adesea poate nascoci jocuri noi. Este influentabil.

2. Imaginativ negativ
Este un copil vioi, extravertit, dar superficial, care niciodata un termina nimic, dezordonat, nervos.
Uneori, are crize de plans, este foarte sensibil, irascibil, bataus; strica repede jucariile, dezorganizeaza jocul, ii place sa se "dea mare", minte, este rautacios, nehotarat, negativist, certaret, vorbeste dezordonat si cu greseli gramaticale.

3. Meditativ pozitiv
Copilul este vioi, sfatos, binevoitor, un bun organizator al jocurilor. Neobosit, are multe cunostinte, este sociabil, poseda un limbaj bogat, este politicos, atent si sensibil. Ii plac jocurile cu reguli, este influentabil, se adapteaza usor, simtindu-se peste tot ca la el acasa.

4.
Meditativ negativ

Vioi, brutal, arogant, terorizeaza pe cei mai mici sau pe cei pe care-i simte mai slabi. Ii place sa-i pacaleasca pe ceilalti copii. Este rau si neascultator, obraznic si grosolan in vorbire. Nu poate fi usor controlat, este foarte independent. Ii place sa necajeasca animalele, oamenii si este foarte incapatanat.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod