Ce tip de temperament are copilul tau?

Inca de la o varsta foarte frageda, putem vorbi despre un anumit comportament al copilului. Inainte ca cel mic sa mearga la scoala, incep sa se observe atat temperamentul propriu, cat si...

Inca de la o varsta foarte frageda, putem vorbi despre un anumit comportament al copilului. Inainte ca cel mic sa mearga la scoala, incep sa se observe atat temperamentul propriu, cat si influentele exterioare, care il determina pe micut sa se comporte intr-un anumit fel. Dar care sunt trasaturile innascute si care sunt cele asimilate?

Iata o scurta descriere a tipurilor temperamentale de baza pentru copiii prescolari. Cu siguranta, il vei putea regasi si pe cel al copilului tau printre ele. Dupa aceea, iti va fi mai usor sa iti dai seama ce poti schimba la el si ce nu, prin educatia pe care i-o oferi, inca din copilarie.

Aceste mici portrete, in care apar corelari specifice intre trasaturile de caracter in formare si temperament, pot avea o multime de forme.

Tipurile descrise nu sunt pure 100%. Trebuie sa iei in considerare din care categorie anume predomina trasaturile.

Varsta prescolara, intre 3 si 7 ani, reprezinta o perioada foarte importanta, deoarece, pe parcursul ei, se pun bazele caracterului viitorului adult. De aceea, incearca sa modelezi metodele educative aplicate in functie de temperamentul copilului.

Citeste mai departe tipurile de temperament ale copilului...

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod