8 lucruri pe care nu trebuie să le tolerezi

Nu ai cum să ai o viață calmă și productivă dacă ești înconjurată constant de persoane toxice și de surse de energie negativă. Descoperă ce lucruri nu trebuie să tolerezi pentru a te simți mereu liniștită și gata de noi provocări.
Comportamentele nocive te pot afecta chiar dacă nu le adopți în mod distinct. Simplul fapt de a le revedea constant sau de a asculta cuvinte care te fac să vezi mai degrabă latura negativă a fiecărei întâmplări te vor împiedica să ai rezultate bune și ai putea avea impresia că nu ai cum să progresezi. În asemenea momente trebuie să-ți evaluezi mediul cu atenție pentru că probabil tolerezi lucruri care te țin pe loc și care nu-ți permit să ai o viziune de ansamblu. Optimismul nu este destinat doar clipelor fericite, ci devine util mai ales atunci când ai de înfruntat obstacole sau te deranjează ceva.

 
Iată ce nu ar trebui să tolerezi pentru a putea merge mai departe și a vizuliza reușitele viitoare:

 
1. Căutarea constantă a aprobării celorlalți

Nu este o reacție benefică pentru că te va împiedica să-ți canalizezi energia spre obiectivul urmărit, fiind mult prea atentă la reacțiile celorlalte persoane. Nu ai cum să mulțumești pe toată lumea și vei irosi timp prețios dacă vei încerca să faci acest lucru.
Ai putea fi dezamăgită sau vei avea impresia că ai eșuat. Mai bine crează-ți un plan spre un scop precis și nu te lăsa oprită de părerile celorlalți.

 
2. Gândirea negativă

Nu te focaliza pe o abordare pesimistă pentru că trebuie să ai încredere în forțele proprii dacă vrei să obții tot ce ți-ai propus. Tu ești prima care trebuie să creadă în tine. Susținerea celorlalți vine după ce ești convinsă că poți reuși.

 
3. Prieteniile care nu te lasă să fii tu însăți

Orice prieten care te împiedică să-ți urmărești pasiunile, obiectivele sau orice lucru care te motivează nu merită să aibă un loc important în viața ta. Nu te gândi că vei rămâne singură, ci că ar putea fi șansa de a te înconjura de persoane care au aspirații similare și care te vor inspira când întâlnești dificultăți pe traseul pe care vrei să-l urmezi.

 
4. Prioritizarea confortului

Este improtant să te simți bine și să fii în largul tău, dar o zonă de confort nu-ți va permite să progresezi prea mult. Trebuie să-ți oferi provocări din când în când și să-ți asumi riscuri pentru a dobândi fericirea și succesul pe care le meriți.

 
5. Imitarea celorlalți

Nu spune și nu face nimic doar pentru că vezi că așa procedează alte persoane. Alege mereu acțiunile și cuvintele care te reprezintă.

 
6. Un job pe care nu-l suporți

Foarte multe persoane își urăsc jobul, dar evită schimbarea pentru a putea plăti în continuare facturile. Este adevărat că trebuie să previi acumularea datoriilor, dar nici nu-ți poți periclita echilibrul psihologic.
Dacă nu suporți activitatea pe care o desfășori cea mai utilă soluție pe termen lung este să renunți și să alegi un job compatibil cu tine, urmând să lucrezi ore suplimentare dacă nu câștigi suficient pentru a-ți acoperi toate cheltuielile. 

 
7. Un stil de viață nesănătos

Nu toate persoanele reușesc să mănânce sănătos, să facă exerciții și să meargă frecvent la consulturi și controale, dar cele care reușesc pot trăi mai mult și se vor bucura de toate momentele importante. Din care categorie vrei să faci parte?

 
8. Explicațiile excesive

Dacă ai explicat ceva o dată nu este deloc util să reiei ce ai spus sau să expui situația dintr-un unghi cu totul diferit. Nu ai cum să faci pe toată lumea să înțeleagă de ce ai spus ceva sau de ce ai acționat într-un anumit fel și încercarea de a reuși te-ar putea costa fericirea sau liniștea interioară.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod