7 lucruri pe care le au în comun persoanele toxice

Persoanele toxice te pot epuiza complet și va fi o provocare să comunici cu ele. Te vor face să te simți obosită în permanență și te pot aduce aproape de limită. Află prin ce se caracterizează pentru a le exclude mai ușor din viața ta.
De multe ori poți include persoanele toxice în cercul tău de prieteni fără să-ți dai seama că-ți fac mai mult rău decât bine. Nu este deloc util să le lași să se apropie de tine pentru că energia lor negativă te va afecta și ți-ai putea pierde optimismul și încrederea în tine. Dacă ți se pare că nimic nu-ți merge bine în ultima perioadă ar fi cazul că te întrebi de ce nu poți vizualiza lucrurile din jur într-o lumină pozitivă. Poate unii dintre cei pe care-i consideri prieteni nu-ți oferă o susținere reală și este cazul să fii mai selectivă.

 
Iată care sunt trăsăturile comune ale persoanelor toxice:

 
1. Îi manipulează pe cei din jur

Persoanele toxice adoră să-i determine pe ceilalți să facă ce vor ele. Întotdeauna vor fi în prim plan și îi vor folosi pe ceilalți pentru a-și realiza scopurile, părăsindu-i de îndată ce au obținut ce-și doresc.
În cazul în care te aștepți să-ți ofere și ele sprijin vei fi dezamăgită, așa că orientează-te spre persoane care te apreciază cu adevărat.

 
2. Nu-și cer niciodată scuze

Nu li se pare că trebuie să facă acest lucru pentru că sunt convinse că de fiecare dată este vina altcuiva. De cele mai multe ori vor intra în rolul de victime pentru că știu că va fi mai ușor să-i manipuleze pe ceilalți dacă le atrag simpatia. După aceea se vor juca după bunul plac cu sentimentele lor.

 
3. Îi judecă tot timpul pe cei din jurul lor

Vei identifica foarte ușor persoanele toxice dacă urmărești cine îi critică tot timpul pe ceilalți. Dacă vezi că cineva remarcă mereu inconveniente și consideră că tot ce fac alții este greșit să știi că este un semnal de alarmă important.
Mereu va fi vorba despre cum se comportă ceilalți, ce decizii iau sau ce nu fac, dar niciodată nu va fi vina persoanelor toxice.

 
4. Sunt imature și iresponsabile

Nu-și asumă responsabilitatea pentru acțiunile lor și au tendința să transmită celorlalți tensiunea și sentimentele proprii de nesiguranță. În cazul în care încerci să ai o discuție calmă și să le atragi atenția asupra acestui aspect vor refuza să accepte validitatea punctului tău de vedere și te vor face să te simți prost pentru că ai deschis subiectul.

 
5. Te fac să simți nevoia să le demonstrezi tot timpul ceva

Când ești cu astfel de persoane ai mereu senzația că trebuie să fii extrem de prudentă și cântărești fiecare cuvânt pe care îl spui. Nimic din ceea ce faci sau rostești nu va fi suficient de bun pentru persoanele toxice.
Îți vor fura energia, te vor face să le alegi în defavoarea unui prieten sincer sau a familiei, te vor separa de cei care te susțin cu adevărat, apoi te vor abandona fără regrete.

 
6. Te vor face să te aperi și să te justifici constant

Nu uita că știu perfect cum să se joace cu mintea ta. Vei ajunge să-ți petreci jumătate din zi cerându-ți scuze, în timp ce persoana din fața ta se gândește deja la noi modalități pentru a te face să te simți prost.

 
7. Sunt inconsecvente

Nu poți fi niciodată sigură cum te înțelegi cu o persoană toxică pentru că își schimbă comportamentul tot timpul. Ceea ce este bine într-o zi va deveni o greșeală teribilă cu altă ocazie.
Se va enerva fără motiv și se va supăra pe tine fără să-ți dai seama de ce. Este foarte greu să faci față unui astfel de comportament inconsecvent și vei ajunge să te simți nemulțumită și nefericită în permanență.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod