5 semne că o persoană din viața ta te manipulează

Poate fi vorba despre partener, un prieten sau un alt membru al familiei. Important este să-ți dai seama ce se întâmplă și să nu permiți persoanei care te manipulează să-ți controleze reacțiile și sentimentele. Află care sunt semnalele de alarmă.
Poate că te-ai obișnuit cu un anumit tip de comportament și nu realizezi ce consecințe poate avea asupra ta pe termen lung. În momentul în care o persoană te manipulează după propriul plac ai putea ajunge să îți încalci principiile, să pierzi din vedere prioritățile și să te îndepărtezi de obiectivele tale și de tot ce te face fericit. Nu risca să devii o persoană diferită, care nu seamnănă deloc cu tine, ci preia controlul asupra vieții tale prin identificarea comportamentului care îți face rău.

 
Iată ce semne îți arată că o persoană te manipulează la nivel psihologic:

 
1. Nu îți mai plac lucrurile care te atrăgeau până acum

Nu te vei distanța numai de persoane, ci și de hobby-uri sau alte activități pe care îți plăcea să le realizezi. Îți vei pierde pasiunea pentru lucrurile care te motivau și le vei lăsa deoparte.
Între sentimentele de vinovăție, tristețe și confuzie pe care le provoacă manipularea este foarte ușor să fii prins într-o lume haotică și să nu te mai intereseze nimic din ce-ți plăcea și te făcea să zâmbești.
Nu-ți pierde cheful de viață doar pentru că o anumită persoană încearcă să te manipuleze. Când sesizezi că începi să renunți la tot ce contează pentru tine reia activitățile preferate și fă-ți timp în mod specific pentru ele.

 
2. Te înșeli mereu, iar ocaziile în care ai dreptate sunt atât de rare încât te surprind

O persoană abilă în manipulare va dori mereu să-ți arate că este superioară, iar acest lucru înseamnă de obicei să te convingă că are mereu dreptate. Chiar și atunci când este evident că greșește și este destul de ușor să-i dovedești contrariul își va menține cu înverșunare argumentele și se va certa până când renunți din cauza oboselii.

 
3. Simți că nu poți avea încredere în nimeni

Efectele negative ale manipulării în plan emoțional te vor face să îți fie foarte greu să mai ai încredee în cei din jurul tău. Vei ajunge să te aștepți la minciuni și trădări pentru că vezi acest comportament zilnic din partea persoanei respective.
Dacă simți că ești izolat și că nu ai pe nimeni în care te poți încrede este un semnal de alarmă major.
Trebuie să te distanțezi cât mai rapid de persoana toxică din viața ta pentru că ea este cauza lipsei de încredere și a nesiguranței care te întâmpină la fiecare pas.

 
4. Te simți nefericit și nu te comporți ca de obicei

Dacă manipularea te face să uiți cine ești de fapt și care este personalitatea ta te vei simți dezorientat și pierdut. Orice modificări negative în cadrul personalității sunt un semn problematic, dar dacă intervin ca urmare a umilințelor și jignirilor aduse de persoana care te manipulează să știi că lucrurile pot scăpa de sub control.
Persoanei care se comportă toxic nu îi va păsa deloc de speranțele, obiectivele, principiile sau dorințele tale. Nu te va susține pentru a-ți realiza un vis și ar putea chiar să intervină pentru a se asigura că eșuezi.
Te vei simți singur, lipsit de curaj și ajutor, ceea ce va favoriza supărarea și depresia. Dacă această stare psihologică îți este familiară trebuie neapărat să te îndepărtezi înainte ca totul să se agraveze.

 
5. Îi vei spune totul fără să obții nimic în schimb

Persoanele manipulatoare vor insista până când le vei spune absolut totul despre tine, chiar și secretele tăinuite pe care nu credeai că le vei dezvălui vreodată. Din păcate nu vei primi nimic în schimb pentru că nu îți vor spune prea mult despre ele, iar ceea ce le-ai spus tu nu va rămâne între voi. Te vor folosi ca pe un pion, iar atunci când pot obține un avantaj vor dezvălui informațiile primite de la tine. Își vor calcula momentul pentru a te răni și a te face să te simți prost.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod