Visezi cu ochii deschiși? Află ce dezvăluie acest obicei despre tine

Nu te jena de faptul că visezi și ziua, poate când ești la birou, într-o pauză, când ești în parc sau când bei liniștit o ceașcă de ceai ori cafea. Ia în serios lucrurile pe care ți le imaginezi în timpul zilei pentru că-ți pot da indicii despre gândurile tale și direcția în care te îndrepți.
Intervalele în care visezi, chiar dacă nu este vorba de odihna din timpul nopții, nu sunt irosite. „Chiar dacă te-ai obișnuit încă din copilărie să ți se spună să nu pierzi timpul visând cu ochii deschiși, realitatea este că fanteziile din timpul zilei sunt benefice pentru copii și adulți”, spune dr. Gail Saltz, psihiatru. Acest tip de vis te ajută să fii mai creativ, să găsești soluții noi pentru problemele cu care te confrunți și să ai o stare de mulțumire și optimism. 
„Dacă există vreun inconvenient legat de visarea din timpul zilei este mai degrabă acela că programul copiilor sau al adulților nu permite găsirea intervalelor necesare pentru a cădea pe gânduri și a crea fantezii. Este foarte important să-i permiți minții să realizeze noi structuri, care nu sunt dictate în mod strict de obiectivele pe care le ai sau diferite lucruri care te îngrijorează”, spune dr.
Saltz.

 
Iată ce poți afla despre tine în funcție de lucrurile la care visezi în timpul zilei:

 
1. Dacă vezi o plajă însorită, unde te relaxezi alături de prieteni și familie

Înseamnă că ești mulțumit de viața ta. În cadrul studiilor realizate s-a constatat că, dacă visezi persoane reale care se află în preajma ta, probabil consideri că ai obținut majoritatea lucrurilor pe care ți le doreai și ești liniștit și fericit. Contează foarte mult ca visul să includă persoanele dragi pentru că este un indiciu major al bucuriei interioare pe care o simți.

 
2. Dacă în vis câștigi un premiu important

Ești foarte creativ. Orice vis din timpul zilei utilizează și extinde creativitatea. În cazul în care visul reprezintă un scenariu distractiv și plin de momente neașteptate înseamnă că ai multe idei și un potențial ridicat pentru a soluționa orice problemă.

 
3. Dacă visezi că te cerți cu șeful tău și-ți dai demisia

Înseamnă că ești implicat în realizarea unei strategii complexe pentru soluționarea unei probleme. Creativitatea folosită pentru un vis din timpul zilei este strâns legată de structurarea planurilor necesare pentru eliminarea diferitelor obstacole sau inconveniente.
Pe măsură ce te vezi câștigând discuții în contradictoriu sau făcând schimbări importante vei regăsi și resursele interioare de care ai nevoie pentru rezolvarea problemelor. 
„Un astfel de vis înseamnă că încerci să testezi diferite alternative pentru soluționarea unei probleme. Este foarte bine să explorezi toate posibilitățile. Gândește-te care sunt beneficiile, consecințele sau dacă poți obține ce vrei fără să te cerți sau să iei o decizie drastică”, spune dr. David Ezell, psiholog.

 
4. Dacă vizitezi o persoană iubită care a decedat

Acest vis semnifică faptul că încerci să conștientizezi durerea pe care o simți, dar că nu lași emoțiile negative să preia controlul. „Te vei simți mai bine atunci când visezi că revezi persoana la care ai ținut foarte mult. Vei avea astfel șansa de a retrăi amintirile pe care le ai și te vei simți mai aproape de ea în mod pozitiv”, explică dr.
Saltz.

 
5. Dacă ești un autor sau un bucătar celebru

Înseamnă că vrei să preiei controlul. Un vis în care ești puternic, faimos și ai mereu succes reprezintă o încercare de a uita și de a privi dincolo de problemele minore care apar în fiecare zi. „Dacă ai deveni celebru ai putea să-i spui altcuiva să spele mașina sau să șteargă praful, iar sentimentul pe care ți-l dă posibilitatea de a-ți gestiona viața în câteva secunde este fantastic”, spune dr. Saltz.

 
6. Dacă îți lași viața obișnuită și pleci într-o călătorie în jurul lumii

„Probabil că ai nevoie de o schimbare. Un vis care îți arată că scapi de viața de acum fugind într-o călătorie lungă îți indică nevoia de a face lucrurile diferit. Nu este neapărat un semn că trebuie să pleci, ci este mai important să analizezi ce aspect din visul pe care l-ai avut te-a atras cel mai mult.
Poate ar fi bine să începi să planifici o vacanță, poate vrei să eviți treburile casnice sau un job plictisitor. Gândește-te dacă te-ai simți mai bine într-un alt domeniu profesional sau dacă ar fi cazul să ceri ajutorul celorlalți membri ai familiei pentru activitățile de gătit sau curățenie. Schimbarea de care ai nevoie nu trebuie să fie neapărat un lucru major, ci s-ar putea limita la găsirea unui nou hobby sau redecorarea casei”
, spune dr. Saltz.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod