fericirea e in noi femeie fericita

Fericirea e în noi. Scrisoare către voi

Dragii mei, viața este prea scurtă pentru a ne permite să fim nefericiți.

Nimeni nu se simte nefericit fără motiv, indiferent ce s-ar găsi acuzatorii și atoateștiutorii să spună. Fie că nu ai cu cine să-ți împarți iubirea, fie că nu ai bani sau nu ai un job, fie că nu ai prieteni sau nu ești mulțumit de tine sau de cum arăți, oprește-te o clipă și nu te mai învinovăți de nimic. Nu avem timp să fim nefericiți și nu avem timp nici să ne simțim vinovați. Ai învinovăți vreodată un copilaș de ceva? Tu ești acel copilaș, el se află în tine, chiar dacă ai crescut și te-ai trezit brusc cu responsabilități și obligații. Nu ești vinovat de nimic și nu este nimeni calificat să te învinovățească cu ceva. Ai greșit? Mare lucru! Toți greșim și e normal să fie așa. Greșelile noastre ne învață și ne fac mai buni.

Uită de toate dovezile de fericire aparentă de pe platformele sociale. Nu știi ce dramă se ascunde în această expunere, ca într-un măr care pare perfect pe dinafară, dar este găunos înăuntru.

„Acum pricep că e totuna să ai nimic și să ai tot” ne-a spus marele nostru poet Adrian Păunescu. Și câtă dreptate avea. El a înțeles că fericirea constă în a trăi, pur și simplu.

Uneori nouă ni se dau aceste încercări ale vieții, pentru a afla care este adevărata fericire și care este puterea noastră de a fi fericiți. Fericirea este în noi și noi avem puterea de a o accesa oricând, indiferent de circumstanțe, pentru că fericirea este o stare, ea nu este localizată în afara ta. Fericirea este o noțiune, nu te împiedica de definiția ei.
Învață să fii fericit privind ploaia, alergând în parc, jucându-te cu un copil, mângâind un animal, gătind, ascultând muzică, uitându-te la o comedie, plimbându-te în natură, participând la liturghie, meditând – în funcție de ceea ce te-ar face să te simți mai bine.

Fericirea este simplă.

 

Nu te gândi mereu, în cercuri și cercuri, la problemele tale sau la lucrurile trecute, pe care oricum nu le mai poți schimba. După cum se spune: n-ai unde să fugi fără să dai tot de tine. Ia-ți o pauză de la probleme și ocupă-te de lucrurile simple. Chiar dacă le vei relua mai târziu de unde au rămas, starea ta va fi alta, o stare îmbunătățită care-ți va permite să le rezolvi mai ușor.

„Un om este nefericit pentru că nu ştie că este fericit, acesta este singurul motiv” – F.

M. Dostoievski.

Îți propun un exercițiu.

 

  • Ia o foaie de hârtie. Notează pe ea ce poți face astăzi pentru a fi mai fericit. Nu trebuie să fie lucruri mari. Totul începe cu un pas. Cu fiecare pas adăugat îți va fi mai ușor. Și mai ușor.
  • Acum scrie ce îți dorești să ai. După ce ai terminat, ia fiecare punct în parte și scrie sub el ce poți face zilnic pentru a fi mai aproape de împlinirea lui. Nu te gândi acum la rezultatul final. Pune un pas în fața altuia. Vei învăța pe parcurs ce să faci.
  • Pune această listă undeva vizibil și citește-o zilnic. Respectă-ți propunerile listate.
  • Fericirea este în noi, dar noi învățăm să fim fericiți. Cred sincer că dacă știi să iubești și să fii fericit, ai învățat deja cele mai importante lucruri în viață.


Cu mult drag,

Autor: Natașa Alina Culea

Cine sunt? Uneori mi se pare că știu, dar viața mă învață că nicicând nu vei ști totul despre tine și că fiecare zi este o nouă șansă să fii mai bun decât ai fost ieri.

Altfel, sunt scriitoare, am scris șase cărți și lucrez la cel de-al șaptelea roman, sunt editor de carte, vegetariană, iubitoare de oameni, animale, natură și artă – în toate formele ei.

Ce îmi doresc? Să fim mai buni, mai fericiți și să rămânem frumoși! Scriu și AICI pe blogul meu.

 

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod