Cum să-ți îmbunătățești relația cu tine însuți

Te critici des și ești foarte dur cu tine la fiecare greșeală? Pentru a putea avansa și a deveni mai înțelept va trebui să înveți să gestionezi eficient emoțiile negative și să te iubești pe tine însuți.
Relația cu tine însuți este de multe ori cea mai complicată din viața ta, fiind marcată de conflicte interne și dificultatea de a face alegerile potrivite la momentul oportun. În momentul în care ești copleșit de autocritică este mult mai probabil să ai parte de probleme și să întâmpini obstacole în cadrul comunicării cu restul persoanelor din jurul tău. Din fericire modul în care te vezi pe tine însuți poate fi ameliorat cu ajutorul strategiei potrivite. O viziune pozitivă asupra propriei persoane te va ajuta să remarci oportunitățile care apar în calea ta și să-ți pui în valoare abilitățile.

 
Iată cum poți ameliora relația pe care o ai cu tine însuți:

 
1. Creează obiceiuri care stimulează iubirea de sine

Este esențial să găsești diferite activități care încurajează iubirea de sine pentru că numai în acest mod vei avea o realție pozitivă cu propria persoană și vei învăța să te apreciezi. De exemplu, îți poți mulțumi pentru că ai făcut patul sau pentru că ai gătit, îți poți face cadou o masă în oraș ori poți fi recunoscător pentru că ai găsit timp pentru a citi din cartea ta preferată.
Dedică timp pentru a analiza cum te simți în diferite momente ale zilei și ia-ți angajamentul de a fi amabil cu tine înainte de a avea grijă de ceilalți.
Oferă-ți complimente de fiecare dată când simți că le meriți.

 
2. Redu timpul petrecut pe rețelele de socializare

Dacă ai impresia că ai uitat ce-ți place cu adevărat și ești prea absorbit de toate postările cu imagini artificiale pe care le vezi online este util să reduci timpul petrecut pe rețelele de socializare pentru 1-2 zile. De asemenea, îți poți lua liber complet o zi, în care nu vei vizualiza nicio postare și te vei bucura de viață fără vreo influență externă.
În acest mod vei reduce starea constantă de tensiune sau comparațiile inevitabile pe care le declanșează postările și te vei bucura de lucrurile deosebite din viața ta. Vei deveni mai amabil și mai mulțumit.

 
3. Iartă-te

Este dificil să-i ierți pe ceilalți, dar este mult mai greu să te ierți chiar pe tine. Dacă refuzi să te ierți îți vei impune o povară și vei crește foarte mult nivelul de stres.
Nu te gândi că iertarea este numai un gest extern, ci să știi că îți va face bine în primul rând ție. Indiferent dacă este vorba despre greșelile celorlalți sau ale tale, iartă pentru a elibera toată energia negativă și a ajunge la o stare de liniște interioară care te vindecă.

 
4. Ajută pe cineva

Dacă ți se pare că ai prea multe de făcut și că nu ai cum să reușești cel mai bine este să iei o pauză și să ajuți pe altcineva. Această activitate îți va arăta că tu controlezi ceea ce ți se întâmplă și vei obține o doză utilă de energie. În plus, faptul că observi direct că acțiunile tale au un impact pozitiv asupra altei persoane contribuie decisiv la o imagine de sine benefică.

 
5. Meditează

Exercițiile de meditație îți oferă ocazia de a fi conștient de propriile sentimente și reacții. Fă-ți timp pentru acest obicei util în fiecare zi și vei fi mai aproape de propriile trăiri, astfel încât să reușești să progresezi în plan personal și profesional.

 
6. Redescoperă-te

Dacă tot timpul încerci să fii într-un grup este momentul să petreci și timp pe cont propriu. Nu ai de ce să crezi că singurătatea este o pedeapsă pentru că vei fi cu tine însuți, compania pe care trebuie să o valorifici în orice situație, chiar și în mijlocul mulțimii.

 
7. Fii blând cu tine

Dacă simți că nu ești exact așa cum ți-ai dori nu este cazul să dai frâu liber autocriticii agresive pentru că nu vei înainta mai ușor, ci îți vei crea singur obstacole suplimentare. Nu lua totul în serios și arată-ți compasiune.
Nu este nevoie să analizezi orice aspect în detaliu și nu uita că și evenimentele care au conotații negative fac parte din drumul tău spre succes.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod